Ministar turizma Grčke: Potvrda o vakcinaciji NEĆE BITI USLOV za ulazak u Grčku
14/01/2021 Tekst ažuriran 11/02/2021 Komentara 2

Jedna od glavnih tema na grčkim televizijskim kanalima jutros bila je ta da li će turistima za ulazak u Grčku biti obavezna potvrda o vakcinaciji.

Prema gospodinu Theocharisu, ministru turizma Grčke, potvrda o vakcinaciji i brzi testovi (koji su brži od sadašnjih, efikasni i jeftiniji) dve su mogućnosti za neometana neophodna putovanja ovog leta.

Ni u jednom slučaju potvrda o vakcinaciji neće postati uslov da neko dođe u Grčku, naglasio je ministar turizma Haris Theocharis, gostujući na grčkoj SKAI televiziji.

Osobe koje nisu vakcinisane biće testirane, ali ostaje da se vidi na osnovu odluka odbora da li će se testovi obaviti na svima.

Objasnio je da predlog premijera Mitsotakisa da EU uvede potvrdu o vakcinaciji (koja bi po premijeru olakšala slobodu kretanja vakcinisanim ljudima) ima efekta i njen cilj je da se Evropa organizuje i dogovori po ovom pitanju.

Ministar turizma dodao je da ovog leta očekuje bolju godinu u oblasti turizma. 

Primetio je takođe da su se navike potrošača promenile, da još uvek postoji zdravstvena nesigurnost i da sada niko ne rezerviše putovanje 6 ili 8 meseci ranije.

Napiši komentar
3408 Milanče   14/01/2021
Nismo ni sumnjali u bracu Grke! 270c
3409 Užice   14/01/2021
Moja voljena Ellada


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu