Najbolja mesta u Grčkoj za letovanje sa decom
30/11/2019 Tekst ažuriran 26/02/2024 Iskustva 2

Svako ko na letovanje u Grčku kreće sa svojim mališanima, u glavi ima pregršt pitanja i nedoumica: da li je dobra plaža, da li ima ježeva, velikih talasa...? Da li je pogodan ulaz u vodu za mališane, da li je more čisto, da li ima meduza, da li ima dečijih igrališta koja su lepo uređena, parkova i sličnih zanimacija koje će upotpuniti  letovanje njihovoj deci?


A onda slede one ozbiljnije teme koje su mahom vezane za to da li u mestu u kome su odlučili da letuju postoje apoteka i lekarska ordinacija u slučaju da se “ne daj Bože nešto desi”, kako se često govori u našem narodu.


A ako sve to sagledate sa distance, uvidećete i sami da se mališani zapravo uvek najbolje provedu na letovanju, jer njih ne okupiraju ovakve misli. To naravno ni u kom slučaju ne znači da ne treba da se raspitate i o ovim detaljima pre nego što definitivno donesete odluku gde ćete provesti tih nekoliko nedelja letnjeg odmora koje toliko dugo iščekujete.


Ako je vaš izbor Grčka, vrlo je važno da uzmete u obzir osnovne karakteristike morske obale i primarnu činjenicu da idete na letovanje u zemlju čiji su stanovnici izuzetno naklonjeni turistima iz Srbije. Čak i da vam se dogodi neka neprijatnost, sa mališanima možete biti sigurni da će vam grčki domaćini maksimalno izaći u susret i pomoći vam da rešite problem što pre.


Uz to, ako izuzmemo nekoliko letovališta koja su posebno poznata po ludom noćnom provodu i razuzdanim engleskim turistima, koji su nažalost postali sinonim za letovanje na pojedinim grčkim ostrvima, mora se priznati da je Grčka idealna za sve koji na letovanje idu sa decom


Tome treba dodati i podatak da su plaže u svim mestima, kako većim tako i manjim, lepo uređene i čiste, da na mnogima od njih postoje ugostiteljski objekti, kabine za presvlačenje, tuševi, ali i igrališta za decu, parkići, lepo uređena šetališta, odnosno sve ono što je potrebno da i vi i vaši mališani uživate u odmoru.


Takođe je i veliki broj plaža ove zemlje odlikovano čuvenom Plavom zastavicom, koja se dodeljuje za kristalno čisto more, po čemu je Grčka dobro poznata.


Iako će biti i onih koji će reći da je ovo ili ono letovalište vrlo loš izbor za decu, ne zaboravite najvažniju stvar: vi u Grčku odlazite da se odmorite i lepo provedete sa svojim najdražima. Zato ne brinite da li će vaši mališani uživati ili ne, već se ugledajte na njih! Jer, oni se snađu u svakom novom mestu i vrlo lako pronađu neku zanimaciju.


Pa čak i ako odaberete ono letovalište koje nema idealno uređene parkiće za decu, uvek su tu more i plaža, tako da ćete sigurno naći način da ispunite vreme i njima i sebi, a da se uz to i odlično provedete!


Ova mesta su izabrali naši posetioci za najbolja mesta u Grčkoj za letovanje sa decom


Želeći da pomognemo mnogim turistima koji na letovanje u ovu zemlju kreću sa svojim mališanima, pitali smo posetioce našeg sajta i Facebook stranice koja su mesta u Grčkoj najbolja za letovanje sa decom.


Većina njih se opredelila za oblast Halkidikija, koji je omiljen među našim turistima. Naravno, bilo je i onih koji smatraju da treba letovati u Solunskoj i Olimpskoj regiji, ali i na ostrvima Tasos i Krf, odnosno Lefkadi, Kefaloniji ili Eviji


Na Krfu su izdvojili mesto Agios Georgios, dok za Lefkadu vladaju oprečna mišljenja, budući da je ovo zanimljivo ostrvo poznato po fenomenalnim plažama, ali se na nekima često javljaju visoki talasi.


Zato, ako se odlučite za letovanje na Lefkadi, obavezno pročitajte i tekst Letovanje na Lefkadi sa malom decom.


Ovo su naravno samo neka od ostrva koja preporučuju posetioci našeg sajta, ali u principu skoro sva grčka ostrva imaju šta da ponude i porodicama sa decom. Samo morate biti spremni da istražujete.


Na trećem prstu Halkidikija, Svetoj Gori, odnosno Atosu, naši turisti preporučuju letovalište Jerisos kao idealno za letovanje sa mališanima.

 

Na čuvenoj Sitoniji, koja važi za srednji prst Halkidikija, ima najviše mesta u celoj oblasti koja su izuzetno pogodna za letovanje sa decom, a posetioci našeg sajta su posebno izdvojili Metamorfosis, Nikiti i Toroni, dok su za Sarti naveli da je pogodno za malo stariju decu, uzevši u obzir da se često javlja vetar, a samim tim i talasi.
Ipak, ukoliko se odlučite za letovanje u Sartiju, a niste baš ljubitelj talasa, znajte da u okolini ovog letovališta postoje brojne plaže koje su lepo zaštićene od vetra i na kojima ćete i vi i vaši mališani sigurno uživati.



Na Kasandri, odnosno delu Halkidikija koji je najbliži kada u Grčku dolazite iz pravca naše zemlje, svakako treba izdvojiti letovališta Nea Kalikratija, Hanioti, Pefkohori i Polihrono, ali i Siviri, Mola Kaliva i Skala Fourka.


U Solunskoj i Olimpskoj regiji, ne možemo, a da ne pomenemo čuvenu Paraliju, Nei Pori, Olimpik beach i Platamon, kao i Asprovaltu, Nea Vrasnu i Stavros.


Kada je regija Epir u pitanju dosta preporuka postoji za Vrahos i njegovu predivnu dugu peščanu plažu.


Kao što vidite izbor je veliki zato se bacite na uzbudljiv deo priprema za vaše idealno letovanje i krenite u potragu! Ne propustite da pročitate i novi tekst 5 destinacija u Grčkoj za letovanje sa decom.


Iskustva turista

Utiske turista iz različitih letovališta Grčke često objavljujemo ovde i imamo ih za preko 240 letovališta. U pitanju su iskrena i objektivna iskustva i recenzije turista sa Halkidikija i ostalih kontinentalnih delova Grčke kao i sa grčkih ostrva.


Najčitanija su: 

Iskustva sa ostrva Amuljani na Halkidikiju

Olimpik beach - iskustva, cene, sadržaji, plaža, smeštaj

Peloponez: Informacije, iskustva i utisci turista sa letovanja

Letovanje Vurvuru - utisci i iskustva, prednosti i nedostaci

Vasiliki Lefkada: Utisci, plaže, izleti, saveti i preporuke posetilaca

Nea Kalikratia iskustva, zamerke i pohvale turista, plaže, izleti, smeštaj

Pefkohori iskustva turista, plaže, cene, utisci o letovanju, izleti, smeštaj



Pogledajte naše preporuke za smeštaj u ovim letovalištima

Smeštaj u Grčkoj na popustu - rani booking, specijalne ponude sa sniženim cenama

Last minute Grčka 

Smeštaj Kasandra, Halkidiki

Smeštaj Sitonija, Halkidiki

Smeštaj Atos, Halkidiki

Smeštaj na Tasosu

Smeštaj u Vrahosu, Epir

Smeštaj na Lefkadi

Smeštaj na Kefaloniji

Smeštaj ostrvo Evija

Smeštaj Solunska i Olimpska regija

 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

Napiši komentar
3046 Ivan jovanovic   17/02/2020
Perea.Najlepsa za decu
3063 Stojanović Radica   25/02/2020
Zdravo interesuje me smestaj u manjem mestu


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu