Divljanje britanskih turista u Grčkoj
01/11/2016 Tekst ažuriran 10/03/2017 Iskustva 0

Malia (Krit), Kavos (Krf), Laganas (Zakintos). Iraklides (Kos)... mesta iz kojih se mladi sa letovanja vraćaju beli i u gipsu, zavojima, kolicima, kao sa ratišta. U Kavosu na Krfu svaki četvrti lokal je ambulanta.

Tuče, poneko ubistvo, goli i pijani turisti na ulicama, razuzdani mladi koji nedoličnim ponašanjem provociraju lokalno stanovništvo, saobraćajne nesreće, demolirani automobili, barovi i noćni klubovi, samoubistva u stanju pijanstva ili narkotransa – sve ovo slika je nekih gradova na omiljenim grčkim ostrvima Kritu, Krfu, Zakintosu, Kosu.

Stanovnici Malie žive u strahu od pijanih i drogiranih turista, a stanovništvo ove opštine je čak držalo demonstracije na kojima je traženo od države da spreči ovakvu vrstu turizma.

Prednjače britanski turisti koji za lokalne grčke vlasti predstavljaju najveći problem.


Lokalno stanovništvo, ako ima izbora, u letnjim mesecima beži iz svojih kuća na neko drugo mesto u Grčkoj jer je, kažu, atmosfera nepodnošljiva.

"To liči na britansku invaziju! Turisti nimalo ne poštuju činjenicu da mi ovde živimo. Malia na Kritu izgleda kao cirkus, kao da ste na karnevalu. Turisti se oblače kao klovnovi, izvode ludorije, pijanče i uništavaju, i takva slika Grčke odlazi u svet" – ljut je apotekar iz Malie, Emanuel Belivanis koji je u avgustu, kao i mnogi drugi, spakovao kofere i na mesec dana pobegao iz rodne kuće i grada.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu