Dva hotela na Halkidikiju među najboljima na svetu
09/11/2016 Tekst ažuriran 06/10/2017 Iskustva 0

Među 25 najboljih All inclusive resorta na svetu, na 2. i 6. mestu za 2016. godinu se nalaze čak dva hotela na Halkidikiju: Ikos Olivia (u Gerakiniju) i Ikos Okeania (u Nea Moudania), prema glasovima putnika sajta TripAdvisor.


Ikos Olivia je iza sebe ostavio neke od sjajnih hotela na Mauricijusu, Meksiku, Dominikanskoj republici pa čak i na predivnim Maldivima.

Ikos Olivia se nalazi na TOP 1. mestu u celom regionu Evrope. Inače ovaj hotel je izgrađen pretprošle godine na mestu nekadašnjeg hotela Gerakina Beach (mnogi turisti iz Srbije ga se možda sećaju, jer su letovali u njemu).
Gerakina Beach hotel je bankrotirao 2012. godine, 2014. ga je kupila kanadsko - američka kompanija i još u toku gradnje hotela tj. dok nije ni bio završen (te iste 2014.) krenula je prodaja termina gostima za letovanje 2015. Hotel je završen u roku od samo osam meseci i svoje prve goste primio je na vreme i potpuno završen i spreman - 1. maja 2015.


U isto to vreme nekoliko kilometara dalje u mestu Kalives, malo ranije sa gradnjom je počeo još jedan All inclusive hotel - The Blue Lagoon Princess Hotel. Kao i prethodni, i ovaj hotel je imao istu tendenciju da primi prve goste 15. maja 2015. (svi termini su bili prodati još u toku gradnje), međutim njihovi prvi gosti su 15.05. zatekli nedovršene apartmane i vile, neki od restorana nisu bili gotovi i generalno hotel nije bio spreman za otvaranje.

Većinom britanski i skandinavski gosti su bili veoma ljuti i o ovome se čak pisalo i po stranoj štampi.
Srećom već nekoliko dana kasnije brzom reakcijom i danonoćnim radom, hotel The Blue Lagoon Princess je doveden u odlično stanje.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu