Golden beach plaža - Tasos
20/02/2018 Tekst ažuriran 04/02/2023 Iskustva 14

Kada iz pravca glavnog grada ostrva Tasos, Limenasa krenete prema jugoistoku, nakon pređenih desetak kilometara naići ćete na Golden beach


Neki će reći da je u pitanju najlepša plaža na Tasosu dok će drugi biti mišljenja da ima i mnogo interesantnijih, ali je jedino tačno da se upravo ova plaža zvanično smatra najdužom na celom Tasosu.


Gde se nalazi Golden beach plaža

Na oko 40 kilometara udaljenosti od letovališta Potos ili nešto više od 10 kilometara od Limenasa je smeštena Golden beach - pogledajte na našoj Mapi plaža na Tasosu.


Istoimeni zaliv u kome se nalazi je u neposrednoj blizini planine Ipsarion, čiji se najviši vrh nalazi na 1.204 metara nadmorske visine, pa upravo tome ovaj deo ostrva može da zahvali na odličnoj klimi. 


Sama plaža se prostire između mesta Skala Panagia i Skala Potamia. Inače je poznata i pod nazivom Chrissi Ammoudia, a što se sa grčkog slobodno prevodi kao "zlatni pesak".


Golden beach Tasos

Ova plaža sasvim sigurno ima sve što je potrebno da turisti na njoj provedu zaista lepo vreme.


Prekrivena finim sitnim peskom, zlataste boje, Golden beach važi za idealnu opciju za porodice sa decom, kao i za neplivače, pošto je ulazak u vodu izuzetno dugačak i postepen. A svi oni koji zaista žele da plivaju moraće kroz plićak da prošetaju pedesetak metara, nakon čega je more nešto dublje.


Što se tiče opremljenosti, slobodno možemo reći da na ovoj plaži ima svega što posetiocima može da zatreba. A na prvom mestu mislimo na ležaljke i suncobrane koji se mogu iznajmiti, odnosno koristiti. Princip je u gotovo svim lokalima isti kao i u većem delu Grčke, a što znači da turisti moraju naručiti jedno ili pak dva pića, kako bi potpuno besplatno dobili na korišćenje jedan suncobran i dve ležaljke. 


Baš zbog dužine i prostranosti, Golden beach Tasos ima i delove na kojima posetioci mogu koristiti sopstvene peškire i suncobrane. 


Svakako postoje i tuševi, a na raspolaganju su i kabine za presvlačenje. Takođe na samoj plaži postoji veliki broj ugostiteljskih objekata, koji osim pića imaju i bogatu kulinarsku ponudu. 


Zahvaljujući svetloj boji peska, plažu odlikuje gotovo karipska boja mora, a 2004. godine su joj nadležne institucije Evropske Unije dodelile "Plavu zastavicu". 


Pored mogućnosti da se okušaju u različitim vodenim sportovima, turisti koji odluče da posete Golden Beach će moći da uživaju i u talasima, po kojima je svakako ona poznata. Talasi ipak nisu naročito veliki, budući da je plaža smeštena u zalivu, a i ima prilično dugačak plićak.


Inače je ova plaža smeštena u neposrednoj blizini jedne od atrakcija tog dela ostrva, tako da možete iskoristiti priliku da upoznate i etno selo Panagia, koje se nalazi na svega par kilometara udaljenosti. A ukoliko budete imali sreće da Golden Beach posetite baš 15.-og avgusta kada se proslavlja Velika Gospojina, odnosno praznik Uspenja Presvete Bogorodice, moći ćete da prisustvujete i svečanosti, po kojoj je ovo selo dobro poznato.


Golden beach Tasos apartmani i hoteli

Ukoliko još niste odlučili u kom delu ostrva Tasos ćete letovati, apartmani i hoteli u neposrednoj blizini plaže Golden beach su dostupni, a ponuda je prilično kvalitetna. 

Postoje i hoteli, koji su kategorisani sa tri, četiri i pet zvezdica, a pojedini objekti poseduju i bazen.


U neposrednoj blizini hotela i vila postoje i super marketi, kao i agencije za iznajmljivanje vozila, ali i mnogi drugi objekti različite namene.


Ukoliko više volite da budete smešteni u Limenasu, koji je udaljen 10-ak kilometara, ponudu smeštaja pogledajte OVDE.


Golden beach iskustva turista

Mada na prvi pogled ne izgleda tako, kada se pominje Golden Beach plaža na Tasosu, iskustva su kako pozitivna, tako i negativna. 


Zapravo mislimo na to da ima i onih turista koji su oduševljeni time što je u pitanju prostrana, lepo uređena plaža, kao što ima i onih koji smatraju da je ona samo još jedna od mnogih koje ne zavređuju neku naročitu pažnju. 


Upravo takvi turisti brane svoj stav o ovaj plaži time da Tasos može da se pohvali i lepšim plažama, na kojima možda nema toliko sadržaja i u pojedinim slučajevima gužve. 


Ne želeći da u potpunosti poslušamo ni jedne ni druge, stojimo iza toga da je Golden Beach jedna od najpoznatijih plaža Tasosa i da je svakako vredi posetiti.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!

 

Napiši komentar
1434 Dusan Goranovic   06/03/2018
Ništa posebno kako se priča za Tasoss ni blizu nije kako izgleda malo mesto nesređeno !
1435 Milan Radojković   06/03/2018
Korektna plaža, udobna, dobra ako si smesten tu blizu, inace nikakav spektakl... Tasos ima mnogo lepsih plaža
1436 Milka Đukić   06/03/2018
ne volim silazak do plaže i gužvu inače super plaža toplo more
1437 Ljupka Stankovic   06/03/2018
More prelepo..plaza i prilaz prljavi..
1438 Ivan Peric   06/03/2018
Plaza solidna,organizovana,levi deo tj Skala Panagia ima lepsi pesak,dosta je sire i lepse.Plicak dugacak,voda cista,prilicno lepo,ali nista specijalno,Tasos ima lepsih plaza.
1439 Kristina Milinov   06/03/2018
Jeste nesredjeno al ima svoju car i voda je prelepa
1440 Goran Bajic   06/03/2018
Meni se licno nije dopala, preduga bez nekih detalja, vetrovito sa talasima, produzili smo dalje do Paradiso beach (rajska plaza) takodje je bilo talasa ali postepeno su rasli, more je bilo bistro. Makrijamos i Psili Amos su takodje prelepe plaze. Giola je jos nesto sto se mora posetiti na Tasosu.
1441 Kris Tina   06/03/2018
Plaza je prelepa, ima dosta parkinga, put do nje je sasvim ok. Obožavam dugačke pescane plaze. Voda je prelepa topla. Cesto bas tu budu malo jaci talasi i mana je sto ima osa dosta. Ali boze moj to je Thassos :))
1442 Aleksandra Subotic   06/03/2018
Zavisi ko šta voli, ova plaža je za mene bila najgora na Tasosu, prašnjavo, gužva, bez prirodnog hlada....prošetali i otišli međ borove
1443 Antonijevic   06/03/2018
Prelepa,voda kristalno cista,pesak tepih,duga ima uvek mesta i naravno asvalt do nje
1444 Aleksandar Veselinovic   06/03/2018
Prelepa, najduza plaza na ostrvu
1445 Jelena Dmitrović   06/03/2018
Nista. Mi se pomamili , cak i smestaj nasli u prvom redu do nje- kupali se jedan dan, kasnije svaki dan isli na druge plaze (koje su neuporedivo lepse) , navozali se gore-dole do i od Golden-a. Ali je smestaj bio lep
1464 Mirjana   06/03/2018
Plaza Golden Beach na Tasosu duga,pescana,ali prljava.Na jednom kraju plaze gde se nalazi stena u vodi iako je okolo pesak u vodi ima jezeva sto je po meni grozno.Moja preporuka je plaza Aliki na Tasosu.Ona je mala,voda prozirna,ima guzve na obali,al voda vrh.
3888 Aleksandar Obradovic   11/07/2021
Plaža je idealna za porodice sa malom decom. Sitan pesak, plitka i topla voda su raj za malu decu i za neplivače. Mnogo kafića u blizini i pristupačna za posećivanje autom. Svi drugi bi ovu plažu mogli da preskoče jer Thassos ima mnogo lepših mesta za videti. Ukratko, liči na jednu, fino uređenu, gradsku plažu kakvih ima na hiljade!


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu