Gradska plaža u Potosu
10/02/2018 Tekst ažuriran 05/04/2023 Iskustva 0

Gotovo sa sigurnošću možemo reći da je Potos na Tasosu mesto koje najčešće za letovanje biraju turisti iz naše zemlje. Mesto u kome živi tek oko hiljadu ljudi je smešteno u jugozapadnom delu ostrva Tasos, a spada među najposećenije u toku turističke sezone. 
 

Od glavnog grada ostrva Limenasa udaljeno je nešto više od 40 kilometara, a u njegovoj neposrednoj blizini se nalazi letovalište Limenarija i neke od najlepših plaža u ovom delu Tasosa. Magistrala koja prolazi kroz Potos ga praktično deli na dva dela. 
 

Gradska plaža u Potosu se pruža kroz celo mesto, a smatra se jednom od najlepših plaža među onima koje se nalaze u samim letovalištima. 
 

Pored toga što je odlično organizovana, gradska plaža u Potosu važi ujedno i za jednu od najpopularnijih u ovom delu ostrva. Oko 2 kilometra je duga, pa upravo zahvaljujući tome se slobodno može reći da gotovo nikada na njoj nema neke naročite gužve. 
 

Svakako se primarno preporučuje porodicama sa malom decom, ali ne zato što je ulaz u more dug, već zato što nije nagao i cela plaža je, kao i morsko dno, prekrivena finim sitnim peskom. 
 

Na plaži u Potosu postoje brojni kafići, u okviru kojih se mogu koristiti ležaljke i suncobrani bez ikakve nadoknade, a princip koji važi je istovetan kao i u drugim grčkim letovalištima. A to znači da je neophodno da poručite jedno piće, kako biste dve ležaljke i suncobran dobili na korišćenje. Napominjemo da ima kafića u kojima je neophodno da porudžbina uključuje dva pića. 


Plaža je mahom okružena zelenilom tako da u pojedinim delovima možete uživati i u prirodnoj hladovini. 
 

Pored kafića, gradska plaža u Potosu ima i taverne, a poseduje i tuševe kao i kabine za presvlačenje. 
Jedino u samom jeku sezone se može dogoditi da voda bude zamućena, ali isključivo zato što je u tom periodu izuzetno velika gužva na njoj. 
 

U neposrednoj blizini se nalazi i plaža San Antonio na kojoj nema toliko gužve čak ni u avgustu, kada je ovde vrhunac turističke sezone. Na toj plaži je ulaz u vodu nešto duži i ona je prekrivena finim sitnim peskom. 
 

Što se tiče aktivnosti na plaži u ovom letovalištu postoji mogućnost iznajmljivanja guma i pedalina, a tokom sezone je dostupan i džet - ski. 
 

Iako gradska plaža u Potosu sasvim sigurno može zadovoljiti ukus i zahtevnih turista, možete posetiti i neke od čuvenih plaža na Tasosu, a koje se u njenoj neposrednoj blizini nalaze. Svakako je tu plaža Metalija, smeštena u obližnjoj Limenariji, a na oko kilometar udaljenosti je i plaža Pefkari, kao i već pomenuta plaža San Antonio. 
 

Neophodno je preći oko 2 kilometra da biste stigli do plaže Roso Gremos, kao i do plaže Notos, a Psili Amos, još jedna čuvena plaža ovog ostrva, je nešto manje od 5 km udaljena od Potosa.
 

U slučaju da je vaš izbor za letovanje ovo ili neko drugo mesto na ovom zelenom i lepom ostrvu, pogledajte obavezno i našu preporuku za apartmane pored plaže u Potosu i u ostalim mestima na ostrvu Tasos.

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu