Halkidiki: Povećan broj policajaca i veća zaštita turista u letnjoj sezoni
12/06/2018 Tekst ažuriran 08/03/2019 Iskustva 0

Policija Halkidikija, čak i u ulozi kupača, patrolira, kontroliše radarom centralne puteve, obilazi slobodne kamping zone kao i trgovačke centre na Halkidikiju. Ove akcije deo su novog operativnog plana Policijske uprave Halkidikija za letnji period, sa ciljem da se zaštite kako turisti tako i domaće stanovništvo.

Osnovni cilj ovog plana koji se već primenjuje, je smanjenje krađa na Halkidikiju o čemu smo već pisali prethodnih godina, čemu je prethodila analiza i mapiranje kriminalnih radnji, kako je za grčki portal Voria.gr saopštio Upravnik iz Policijske uprave Halkidikija, brigadir Athanasios Mpasioukas.

U letnjem periodu počinioci krivičnih dela fokusiraju se na plaže i turističke objekte. Koristeći odsustvo turista koji provode vreme kupajući se na plažama, lopovi im iz apartmana uzimaju novac i sve vredne predmete.

Ili u drugim slučajevima isti koriste situacije u kojima turisti spavaju sa otvorenim prozorima ili vratima, znajući da su im tako stvari neobezbeđene.

U cilju zaštite i kupača Halkidikija, ove godine policajci se i sami prerušavaju u iste i prisutni su na plažama. Na plažama naravno ne uživaju, već imaju obavezu da prate dešavanja, da deluju kada je potrebno i da uhvate one koji pokušaju da ukradu nešto od turista.

Istovremeno drugi policajci patroliraju plažama i obalama da bi takođe sprečili da turisti budu pokradeni.

Kako je istakao g. Mpasioukas najviše se pažnje poklanja poluostrvu Kasandra (mestima poput Kaliteje i Pefkohorija) kao i poluostrvu Sitonija.

Ne kampujte nelegalno na Sitoniji

Deo plana policije je i kontrola kampova u Grčkoj, posebno nezakonitih. Tokom prethodnih dana već je izvedena akcija u kampu u oblasti Kavourotripes (Orange plaža kod Sartija), utvrđeni su prekršaji u ovom slučaju i ilegalni kamperi su udaljeni.

Slične policijske akcije biće organizovane tokom letnjih meseci i u drugim opštinama Halkidikija.

U okviru prošlogodišnje akcije, tokom leta policija je prekontrolisala 290 puta neovlašćeno postavljene kampove, u mesecu junu, julu i avgustu, i privela 57 osoba.

Povećan broj policajaca tokom leta na Halkidikiju

Kako saopštava g. Mpasioukas za Voria.gr, u Policijskoj upravi Halkidikija, još od sredine februara pripremani su planovi operacija u cilju smanjenja prekršaja.

Konkretno, Policijska uprava Halkidikija s početka letnjeg perioda ojačana je sa 34 obučenih policajaca, uglavnom iz policijskih službi oblasti Atike i Soluna. Oni će biti raspoređeni po skoro svim službama, a posebno će se koncentrisati u policijskim sektorima u oblastima Kasandria, Sitonija i Kalikratija, gde je tokom leta povećan broj turista.

Na operativnom nivou, svakodnevno se odvijaju kako policijske patrole, tako i kontrole saobraćajne policije i kontrole policije iz sektora za imigraciju. 

Specijalne ekipe imaju zadatak da smanje kriminalne radnje i zakonske prekršaje, kontrolišući svakodnevno one oblasti u kojima se krađe najčešće dešavaju, kao i ostale nezakonite radnje.

Tokom letnje sezone, Mobilna policijska jedinica deli turistima brošure sa savetima i uputsvima kako da se zaštite i ne postanu žrtve krađe.
 

Izvor: Voria.gr

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu