Moji utisci iz Haniotija... by Tijana77
04/03/2016 Tekst ažuriran 10/12/2016 Iskustva 2

U Haniotiju sam bila nekoliko puta, i moj jedini glas protiv njega je to sto do tamo nema avionskog prevoza, nego mora da se ide autobusom ili kolima u sopstvenoj reziji. 


Inace, Hanioti je najekskluzivnije mesto u kontinentalnom delu Grcke (izuzimam Atinu i Solun, naravno). Za razliku od 99% letovalista koja izgledaju: sa jedne strane magistrala, sa druge plaza, a izmedju kuce i hoteli, Hanioti ima prelep trg sa fontanom, koji je centar desavanja, iz koga zrakasto polaze ulicice, tako da prakticno ne postoji smestaj ''iznad'' magistrale. Osim toga, u tom najuzem delu je zabranjen saobracaj, tako da nema uopste vozila. 

Ima kafica, prodavnica, za razliku od Krfa gde nisam u manjim mestima nigde mogla da nadjem sveze meso, ovde ima jedan supermarket fenomenalno opremljen, gde se moze nabaviti sve sto vam dusa zeli. 
Plaza je sljunkovito-peskovita, moguce je iznajmiti lezaljke i suncobrane, ali ima i drveca na plazi, tj. prirodne hladovine, a mogu se postaviti i licni suncobrani. Voda je lepa, ima taman toliko plicaka da bude zgodno i maloj deci, a da ne zamara odrasle, koji bi da plivaju. Jedina zamerka sto se plaze tice je ta da nema uopste tuseva, ni kabina. Medjutim, posto je bilo koji smestaj veoma blizu, to i nije neki problem. 

Plaza je malo previse uska pa ponekad imate utisak da ce vam neko sesti na glavu. Resenje su mnogobrojne plaze u okolini van naseljenih mesta. Svaka ima beach bar i uz cena pica imate gratis lezaljke i suncobran sto nije slucaj na gradskoj plazi u Haniotiju. Cene su korektne i uglavnom svuda iste. 

U samom mestu ima dosta tipicnih radnji sa suvenirima a za snabdevanje robom siroke potrosnje na raspolaganju su dva velika super marketa koja se nalaze na magistrali. Mestani su poslovicno ljubazni. Sto se tice zabave, ima svega, pogotovo za decu - parkova, igraonica, kartinga... 

Sve u svemu, toplo preporucujem. Blizu je da se obilazi i Woterland kod Soluna, za muskarce Sveta Gora... Nadam se da sam bar malo pomogla! Ako budem odlucila da idem autobusom, mozda i ja zavrsim tamo i ove godine. Uzgred, moji roditelji svake godine kazu da im je poslednja kako idu tamo, i opet zavrse u Haniotiju!


Tijana77

Napiši komentar
1737 Pobogu   19/06/2018
Krf uporediti sa Haniotijem je tipa lupiti pa jedva ziv ostati....
2064 Pedja   12/11/2018
Krf poredis sa Haniotijem hahahaha kao kragujevac i trgoviste


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu