Plaža Lemos: Nepristupačna divljina Sitonije
11/02/2019 Tekst ažuriran 14/03/2023 Iskustva 0

Plaža Lemos na Sitoniji je divlja, izolovana i potpuno prirodna plaža na najjužnijoj tački poluostrva. Nalazi se nekoliko kilometara nakon mesta Porto Koufo i 2 km od plaže Marathias. 


Odavde se pruža spektakularan pogled na otvoreno more, a po vedrom danu mogu se jasno videti ostrva Sporada: Skijatos, Skopelos i Alonisos. 


Plaža Lemos su zapravo dve plaže, svaka duga oko 200m, u obliku peščanog sata sa malim brdom između. U pitanju je šljunkovita plaža mada ima i manjih peščanih delova. 


Sa leve strane plaže gledajući na rt morsko dno je takođe šljunkovito, dok je desni deo kamenit i vrlo klizav. Obuća za vodu je neophodna ako želite da plivate ovde. 


Iako ne spada u TOP 5 najboljih plaža na Sitoniji, Lemos ima veoma mirno i kristalno čisto more, a zalazak sunca na njoj je predivan. 


Plaža nije nimalo lako dostupna tako da se ne iznenadite ako budete jedini posetilac na njoj. Zbog nepristupačnog terena ako krenete kolima savet je da parkirate kod farme koza, jer vam je za dalju vožnju potreban 4x4 četvorotočkaš ili motor. 


Iako se Lemos plaža preporučuje isključivo avanturistima, predivno mirno i kristalno čisto more kompenzuju svaku nelagodu na ovom izolovanom delu Sitonije.


Do plaže možete doći takođe i peške od plaže Marathias ili čamcem. Tačnu lokaciju ove plaže na mapi pogledajte ovde.


Neke od najlepših plaža Sitonije možete pogledati OVDE. Našu preporuku za smeštaj na Sitoniji pogledajte OVDE.



Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu