Sitonija: Uskoro bez semafora u Nikitiju
14/11/2017 Tekst ažuriran 30/11/2017 Iskustva 0

Kako je potvrdio Giannis Giorgos, potpredsednik Regionalne jedinice Halkidikija, beskrajne kolone i gužve na putevima Sitonije do kojih tokom letnjih meseci dolazi zbog semafora u Nikitiju, uskoro bi trebalo da postanu prošlost.

Ovaj veliki problem sa kojim se suočavaju ne samo turisti već i stanovnici ovog dela Sitonije, pokušavaju da reše Regionalna jedinica Halkidikija i opština Sitonija. Za projekat je odvojen budžet od 4 miliona evra i očekuje se da će biti realizovan u leto 2019. godine.

Prema saopštenju potpredsednika Halkidikija, u planu je gradnja 4 kružna toka duž glavne ulice (magistrale) čiji je cilj smanjenje opterećenja vozilima.

Konkretno, jedan kružni tok će biti izgrađen na mestu sadašnje raskrsnice na kojoj se nalazi semafor u Nikitiju, druga dva na potezu posle Nikitija ka Neos Marmarasu i Vourvourou, i poslednji na ulazu u Nikiti iz pravca mesta Metamorfosi. 

Studija izvodljivosti se nalazi u završnoj fazi od strane Tehničke službe opštine Sitonija, a na dalje će je preuzeti Regionalna jedinica Halkidikija sa ciljem sprovođenja tendera i izvođenja gradnje.

Očekuje se da će ovi kružni tokovi značajno poboljšati saobraćajnu situaciju na Sitoniji, naročito vikendom tokom letnjih meseci kada nepregledne kolone vozila počinju od Metamorfosija i raskrsnice prema Neos Marmarasu.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu