Utisci sa letovanja: Dobro i loše na Lefkadi
24/09/2018 Iskustva 0

Na ljetovanju nam je bilo predivno stvarno. Bili smo na Lefkadi.

Put je dug i naporan, ali vredi. Takodjer nam se nije dopalo sto uz put kad se izadje iz Srbije nema bas odmorista gdje se moze popiti kafa (na autoputu), samo wc u velikoj razdaljenosti. Kao bazu odabrali smo Lygiu. 

Lygia je super kao baza, ali nam se plaza tamo nije svidjela. Restorani i hrana je ok. Pizzerija Gergios odlicna pizza i ljubazno osoblje. Na cijeloj Lefkadi bolonjez suv, al dobro.

Nije nam se svidjela ni NV plaza na kojoj je osoblje bahato i bezobrazno bilo.

Nije nam se svidjela ni razvikana plaza u Agios Nikitasu, pa smo brodicem otisli do Milos plaze koja nas je odusevila cak i po kratkotrajnom pljusku. 

Plaza u Nidriju nam se dopala kao i vodopad. 

Porto Katski nas je ostavio bez daha, jos je mnogo lijepsi uzivo nego na slikama na kojima stvarno deluje kao komad raja. Jedino put do nje je los i pun krivina. Restoran povise plaze Bili Vi je super, super osoblje koje dostavlja hranu na plazu i super je sto nije na plazi da kvari taj raj, a super je i osoblje gore u restoranu.

Na Agiofili smo se zeznuli pa krenuli pesaka al je vredilo, kad smo stigli zaboravili smo na sav umor, kada smo ugledali plazu od gore iako je dan bio pun vlage u zraku i sparan. Tu smo se zadrzali kratko jer je uskoro pocelo nevreme pa je zadnji brodic isao vec oko 15 h. Voznje brodicima i pogled na Lefkadu s mora je zaista predivan.

Zadnji dan smo u povratku svratili na Kastro Beach i to na dio plaze na kojem se lokalci kupaju. Gospodja koja naplacuje engleski lose prica i razumije engleski ali je jako ljubazna. Tu kao i na Porto Katskiu postoji dostava pica i hrane na plazu. Boja mora je neverovatna al je dosta vetra pa odmah i talasa. 

Sve u svemu utisak je da je Lefkada predivna i svaka preporuka onima koji vole da "zuje" i da su svaki dan na drugom mestu. Sljedece ljeto idemo opet na odmor u Grcku ali se nismo 100% odlucili za mjesto u koje idemo. 

Moram da napomenem da smo smestaj rezervirali preko vaseg sajta i da smo s smestajem i vlasnicima bili prezadovoljni. Kad odlucimo gde idemo dogodine trazimo opet smestaj preko vas. Hvala Vam sto nam olaksavate organizaciju odmora. 


Autor: Sanja Durdov

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu