Vodič za Kipar: Nisi plaža – Aja Napa
20/04/2021 Tekst ažuriran 27/09/2022 Iskustva 1

Nisi plaža na Kipru (Nissi beach) je jedna od najlepših ostrvskih plaža poznata po mekom sitnom belom pesku i čistom toplom moru.

Postoji više razloga zašto se Nisi beach ubraja u najbolje plaže Aja Nape.

Od centra Aja Nape udaljena je oko 3 km, a svoje ime je dobila po malom ostrvu koje se nalazi samo 45 metara od obale.

More između glavne plaže i malog ostrva je prilično plitko. Zahvaljujući tome i njihovoj maloj udaljenosti, stvorio se poseban peščani sprud koji povezuje ostrvo i plažu. Ovaj redak i izuzetan fenomen se smatra obeležjem ne samo mesta Aja Napa nego i čitavog Kipra. 

More na ovoj prelepoj plaži je plitko, sa plićakom koji postepeno prelazi u dubinu. Toplo je i idealno za decu kao i za osobe koje nisu vrsni plivači.



Boja mora se kreće od kristalno plave preko predivne tirkizne do modro plave u dubljim delovima. More je potpuno prozirno i veoma čisto i jednako je lepo baš kao i na slikama.

Za razliku od Grčke, ležaljke i suncobrani, kao i na većini kiparskih plaža, vlasništvo su opštine i možete ih iznajmiti po pristupačnoj ceni koja je jedinstvena na svim plažama: 2.5 € za ležaljku i 2.5 € za suncobran.

Higijena na plaži je na visokom nivou, a radnici je često obilaze i po potrebi kupe otpatke.

U zaleđini plaže Nisi je nekoliko hotela visoke kategorije i barova u hladovini četinara i visokih palmi koje plaži daju egzotični šmek.

Postoji naravno i nekoliko poteza duž plaže na kojima možete postaviti svoju opremu. Na plaži se nalazi tuš koji se plaća kao i besplatan parking za automobile. 

Nekoliko plažnih barova sa muzikom upotpunjuje morsku atmosferu. U svakom od njih možete naručiti nešto da prezalogajite, a odmah iza se nalazi i supermarket u kom možete kupiti svoje piće i konzumirati ga na ležaljkama.

Osim supermarketa nedaleko od plaže se nalazi čuvena pekara Zorbas koja je otvorena 24h i u kojoj možete kupiti pecivo i kafu.

Nissi Bai Beach Bar koji se nalazi na plaži je veoma popularan među lokalnim stanovništvom i turistima, pušta muziku tokom celog dana i organizuje događaje poput pena zabave uz gostujuće DJ-ve. 

Za aktivne posetioce dostupni su sportovi kao što su skijanje na vodi, jet ski, banana i jedrenje na dasci. Postoje i dva terena za odbojku na pesku besplatna za posetioce.

Pogledajte našu preporuku za smeštaj na Kipru i na plaži Nisi.

Web kameru na plaži Nisi pogledajte ovde.
 

 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!
Napiši komentar
3943 Jelena   22/07/2021
Plaza je divna, plicak je dugacak, jedino u avgustu popodne duva vetar.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu