Vodič za Kipar: Plaža Konos – Aja Napa
25/04/2021 Iskustva 0

Turisti koji su imali priliku da posete malu ušuškanu plažu Konos svrstavaju je u najbolje plaže Aja Nape pa čak i celog Kipra.

Konos plaža (Konnos beach) duga je oko 200 metara, nalazi se istočno od Aja Nape i pripada Nacionalnom parku Cape Greco. Tačnije smeštena je između Aja Nape od koje je udaljena 4 km i Protarasa od kog je udaljena 5 km.

Tirkizno more, zlatni pesak, mali restoran i kafić sa pogledom na ušuškani zaliv, zeleni četinari, razne zelene biljke i različite formacije stena stvaraju poseban krajolik. Rtovi kao prirodne barijere štite ovu uvalu od vetra i morskih struja.

Put koji vodi do plaže Konos oivičen je brdima prekrivenim borovom šumom, pa možete napraviti neke lepe fotografije usput, a zbog refleksije zelenila Sredozemno more u ovom zalivu ima predivnu modro zelenu nijansu. 

Priroda je zaista lepa, a roditelje sa decom će sigurno obradovati plićak dug oko 200 metara i veoma mali talasi. 

Sadržaji na plaži Konos uključuju besplatne toalete i tuševe, kabine za presvlačenje, spasioce koji su tu od aprila do oktobra, bar na plaži sa muzikom, a obezbeđen je i parking automobila.

Ukoliko nemate automobil ili ga niste iznajmili, do plaže Konos svakih 15-20 minuta saobraća javni prevoz, a cena karte je 1.5 evro po osobi u jednom pravcu.



Do plaže Konos se može doći i kroz hotel Grecian Park. Posetioci mogu iznajmiti posebne plastične ležaljke napravljene specijalno za ovu plažu koje mogu da se koriste i u moru. 

Izbor hrane je ograničen na jedan restoran u kom su cene malo više zato preporučujemo da ponesete sa sobom nešto da prezalogajite i popijete ukoliko planirate da ostanete duže.

Imajte na umu da je plaža Konos dosta manja i intimnija u odnosu na plaže Nisi i Fig Tree Bay, pa lako dolazi do gužve. 

Cena iznajmljivanja ležaljki i suncobrana i na ovoj plaži je ista kao i na ostalim plažama Kipra: suncobran je 2.5 evra i ležaljka je 2.5 evra. Naravno, ukoliko želite možete poneti svoju opremu za plažu i postaviti je besplatno.

Posetioci plažu Konos preporučuju porodicama sa decom i parovima kao i onima koji vole ronjenje na dah.

Ako ste na Kipar došli na letovanje sa decom, onda je ova plaža baš ono što tražite jer je mirno more idealno za brčkanje mlađih članova Vaše porodice.

Pogledajte našu preporuku za kvalitetan smeštaj na Kipru.



Photos: Chooseyourcyprus.com i Pixabay.com  

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu