OD 60€ dnevno


Komentara
0

Zoe House obnovljen je u tradicionalnom stilu, uz korišćenje lepog prirodnog kamena, i nalazi se u centru mesta Tohni, na samo nekoliko minuta od restorana i recepcije.

Klimatizovani apartman (45m2) sastoji se od 1 spavaće sobe, kuhinje s trpezarijom i 1 kupatila s tušem.… Opširnije

www.grckainfo.com
Tochni Village, 7740 Tochni, Cyprus
Pošalji upit za dostupnost
www.grckainfo.com
Pošalji upit za dostupnost
Tochni Village, 7740 Tochni, Cyprus


Pročitaj komentare
Napiši komentar x

Molimo obratite pažnju : Kada dodate komentar ne možete ga izbrisati ili ažurirati.Opis

Zoe House obnovljen je u tradicionalnom stilu, uz korišćenje lepog prirodnog kamena, i nalazi se u centru mesta Tohni, na samo nekoliko minuta od restorana i recepcije.

Klimatizovani apartman (45m2) sastoji se od 1 spavaće sobe, kuhinje s trpezarijom i 1 kupatila s tušem. Nudi TV sa satelitskim programima. Može da primi do 2 + 1 dete.

Larnaka je udaljena 35 km od apartmana, dok je Limassol udaljen 36 km od objekta. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Larnaka, na 30 km od apartmana Zoe House.

Usluge i sadržaji

• Klima uređaj
• Doručak, recepcija u blizini
• Čajna kuhinja, frižider
• Kupatilo, fen za kosu
• TV
• Terasa, bazen u blizini
• Kućni ljubimci dozvoljeni na zahtev

Tohni

Tohni je naselje smešteno u kiparskom okrugu Larnaka, na oko pola puta između gradova Larnake i Limasola.

Na osnovu nekih verskih i folklornih tradicija, Tohni je jedno od najstarijih mesta na Kipru, sa istorijom dužom od deset, možda dvadeset vekova. Uprkos retkom pominjanju toga u istorijskim ili arheološkim izvorima, pažljivo istraživanje i proučavanje mesta otkriće dovoljno podataka u vezi sa dugim tokom njegovog postojanja.

Mesto Tohni zabeleženo je na nekim srednjovekovnim kartama pod nazivom Togni, iz perioda Latina. O srednjovekovnom postojanju mesta svedoče istoričari srednjeg veka, kao kiparski hroničar Leontios Machairas i latinski pisac De Mas Latrie. Svedočanstva se baziraju oko izgradnje hrama i smeštaja u njega svetih relikvija od strane Kraljice Majke Svete Jelene (majke Konstantina Velikog), nakon njenog povratka iz Svete Zemlje. Drugo srednjovekovno svedočenje odnosi se na davanje Tohnija kao vlastelinstva u godinama franačkog prisustva na ostrvu.

Danas je mesto određeno kao „agroturistički“ lokalitet koji promoviše restauraciju prvobitne seoske kuće kako bi se sačuvale tradicionalne kiparske kamene zgrade. Većina objekata koristi 'Tohni kamen' koji se vadi u blizini.

U centru mesta nalaze se ruševine latinske crkve s pogledom na pravoslavnu crkvu Svetog Konstantina i Carice Jelene. Sadašnja crkva je rekonstruisana na mestu prethodne, zanimljivo preko mosta, za koji se kaže da ga je osnovala Sveta Jelena po povratku iz Svete Zemlje donevši sa sobom delić Časnog krsta.

U istočnom delu mesta takođe postoje džamija, medresa i muslimansko groblje.


Sadržaji objekta

Klima uređaj
Doručak
Fen za kosu
Čajna kuhinja
Kuhinjsko posuđe
Dozvoljeni kućni ljubimci
Kupatilo
Frižider
Tuš/kada
Bazen
Terasa
TV

Opcije plaćanja depozita za rezervaciju

Paypal - Putem banke na račun na Kipru - Na dinarski račun u Srbiji

Pošalji upit za dostupnost

Pročitaj pre slanja upita


Pročitaj komentare