Kalitea - Kasandra, Halkidiki
31/10/2017 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 0

Iako je ranijih godina Kalitea bilo letovalište koje su posećivali mahom mlađi zbog blizine noćnih klubova po kojima je ovo mesto poznato, situacija je u poslednjih nekoliko godina potpuno promenjena pa sada u Kalitei letuju i porodice sa decom.  


Kalitea se nalazi na oko 90 km udaljenosti od Soluna, glavnog grada grčke oblasti Makedonija, a u njenoj blizini se nalaze i letovališta Kriopigi i Polihrono. Mesto ima sve što je potrebno prosečnom turisti, ali je ipak najveći broj ugostiteljskih objekata različitog tipa. 


Izgrađena na padini brega, Kalitea nije sjajno mesto za one koji imaju problema sa kretanjem. Mesto ima dosta kafića, taverni, restorana brze hrane, suvenirnica, butika, picerija, nargila i koktel barova, poslastičarnice, pekaru, mesare i veće i manje markete za svakodnevnu nabavku. LIDL u Afitosu udaljen je 5 km od Kalitee.


Centar samog mesta je kvart od nekoliko popločanih uličica sa radnjama i kafićima i u njemu se turisti okupljaju, večeraju ili šetaju svake večeri. Noćni klubovi koji rade do ranih jutarnjih časova smešteni su izvan mesta, oko kilometar dalje.


Našu preporuku za hotele i apartmane u Kalitei možete pogledati ovde.


Kalitea, Kasandra - plaža

Još jedna od osobenosti ovog letovališta sasvim sigurno je plaža sa morem tirkizne boje, a koja se na teritoriji celog Halkidikija svakako smatra jednom od lepših.


Do nje se od centra grada može spustiti na dva načina: okolnim putem bez stepenica ili stepenicama kojih ima stotinak.


Plaža je prekrivena finim belim peskom i uređena u skladu sa standardima. Kao i na mnogim plažama u grčkim letovalištima, tako i ovde postoje ugostiteljski objekti, u okviru kojih princip iznajmljivanja suncobrana i ležaljki funkcioniše na isti način kao i u drugim letovalištima.


Razlog zbog čega je dobro da na ovoj plaži borave i mališani, ali i neplivači, jeste ulaz u vodu koji je posebno dug i naročito pogodan za njih.


Na plaži postoji i ponuda sportova na vodi: banana, skijanje na vodi itd... Atraktivniji delovi plaže su središnji i levi deo u pravcu Afitosa, dok je desni deo u pravcu Polihrona prilično stenovit.


Noćni život u Kalitei 

Za boravak u ovom letovalištu se odlučuju i pripadnici mlađe populacije, odnosno oni turisti koji žele ne samo da uživaju u prelepoj plaži, već i u noćnom provodu.


Tokom letnje sezone se na svakom koraku može čuti glasna muzika, a mesto je poznato i po gostovanju brojnih muzičara iz cele Grčke, uglavnom.


Svakako se i u Kalitei i u njenoj okolini nalazi nekoliko diskoteka, koje su poznate na teritoriji kako Halkidikija, tako i cele Grčke. 


Pročitajte takođe i mišljenja turista u tekstu Kalitea - iskustva i utisci članova grupe Grčka Info.

 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu