Polihrono (Kasandra - Halkidiki)
26/03/2016 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 7

Na svega oko sto kilometara udaljenosti od Soluna nalazi se jedno od najposećenijih letovališta Kasandre - Polihrono


Polihrono (gr. Πολύχρονο) je smešten na prvom poluostrvu Halkidikija, Kasandri, u samom zalivu Toroneos, čuvenom po kristalno čistom tirkiznom moru.


Ono po čemu je Polihrono prepoznatljiv jeste njegova peskovita plaža, a plitak ulaz u more posebno odgovara mališanima. Zato se često može čuti da se letovanje u Polihronu preporučuje za odmor porodica sa decom.


Takođe je poznato da osim porodica sa decom u Polihronu se dobro provode pripadnici gotovo svih generacija.


U mestu ćete naći sve što vam je potrebno: brojne prodavnice različite robe, supermarkete, pekare, taverne, picerije, kafiće, apoteke i ambulantu. 


Iako Polihrono ne spada u naročito velika letovališta, apartmana i smeštaja različite kategorizacije ima za svačiji ukus. 


Plaža u Polihronu

Ono što daje posebnu draž ovom letovalištu svakako je oko sedam kilometara duga peščana plaža, koja se proteže dužinom celog gradića. More u Polihronu je izuzetno čisto i u njemu uglavnom nema meduza, a plaža je većim delom peščana i lepo uređena. 


Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, koje možete koristiti tokom celog dana ukoliko poručite barem jedno piće. Tu su i kabine za presvlačenje, ali postoji jedna jedina zamerka mnogih turista koji su imali prilike da borave u ovom letovalištu - na plaži nema tuševa.


Na pojednim delovima plaže u Polihronu je moguće okušati se u brojnim sportovima i aktivnostima na vodi ili iznajmiti pedoline.


Za mališane je boravak na plaži Polihrona pravo uživanje, jer mogu da uživaju ne samo u igranju u pesku i plićaku, već i u sakupljanju različitih vrsta školjki, kojih na plaži u Polihronu ima zaista puno.


Uz to, nemojte se iznenaditi ako zbog kristalno čiste vode često ugledate i ribice u plićaku.


Izleti iz Polihrona

Za sve ljubitelje malo aktivnijeg odmora, koji ne žele da provode odmor samo u onom mestu u kome su smešteni, kao i šetnjama i obilasku radnji, dobra vest je da je okolina Polihrona je izuzetno zanimljiva, pa se iz ovog mesta organizuju brojni izleti. 


Za ljubitelje šopinga, svakako je preporuka da posete Solun koji je od Polihrona udaljen nešto manje od sto kilometara. A u blizini Soluna je i jedan od najvećih akvaparkova u ovom delu Evrope, čuveni "Waterland", koji zaista vredi videti, a naročito će biti oduševljeni mališani.


Takođe, iz Polihrona postoji organizovan izlet do takozvanog Ostrva kornjača (Kelifos). Na izlet do ovog ostrva se ide brodićem koji vas vozi do živopisne lagune, a kako na ovom neobičnom ostrvu koje ima oblik kornjače (pa otuda i njegov naziv) nema plaža, jedini način da se okupate u kristalno čistom moru jeste da skačete iz brodića, što predstavlja izuzetan doživljaj.


Na samo tri kilometra udaljenosti od Polihrona je i jezero Mavrobara (gr. λίμνη Μαυρόμπαρα). Ovo jezero je odličan izbor izleta za one koji su željni avantura, uzevši u obzir da možete uživati u svojevrsnom safariju vozeći džip kroz netaknutu prirodu.


Uz sve navedeno, treba dodati i mogućnost obilaska poluostrva Kasandra brodićem, kao i posetu obližnjim letovalištima Hanioti, Pefkohori i Kalitea, a tu je i plaža Ksenija koja se nalazi u neposrednoj blizini Polihrona.


Kolima do Polihrona

Ukoliko put ovog grčkog letovališta krećete autobusom, računajte da će vam biti potrebno između 8 i 10 sati puta.
 

Ako pak u Polihrono krećete sopstvenim automobilom, savetujemo da pogledate snimak SAT patrole "Kolima do Polihrona".

Iako put do Polihrona uopšte nije komplikovan, čak i ukoliko vam se dogodi da se zbunite, uvek možete pitati nekoga, jer je poznato da Grci iz Soluna i okoline mahom razumeju srpski, te će se sigurno potruditi da vam pomognu.


Pročitajte u narednom tekstu kakva su iskustva i utisci turista sa letovanja u Polihronu: Polihrono - prednosti i nedostaci, opis plaže, cene ležaljki, utisci, smeštaj

 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
1114 Nikola Gavrilović   19/07/2017
Potreban četvorokrevetni apartman - studio u intervalu od 29.07-08.08 za dve odrasle osobe i 3 dece.Uzrasta od 5,9 i 12 god
1470 DIANA BOROVIĆ   09/03/2018
Potreban studio ili apartman,za 2 odraslih i 3 dece,13 g.8 g. I 4 g.
1694 Silvana Ahmet   07/06/2018
Potreban studio ili Apartman za 2 odraslih i 2 dece 7/ 4 godina. U polihrono.
2110 Olgica Jankovic   29/01/2019
Koja je cena cetvorokrevetnog apartmana u periodi od 29jula do 7 avgusta
2127 Jovana Raukovic   10/02/2019
Cena cetverokrevetnog apartmana u periodu od 4.8 do 11.8?
2152 Iva Rakic   07/03/2019
Potreban nam je studio za 2 odrasle osobe i dete od 5 god.
2206 Mira Zivanovic   23/04/2019
Cena cetverokrevetnog apartmana za period od 25.06. do 05.07....dvoje odraslih i dvoje dece 10 i 14 godina?


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu