Ostrvo Egina: Manastir iscelitelja i čudotvorca Svetog Nektarija Eginskog
05/02/2019 Tekst ažuriran 08/02/2021 Komentara 96

Egina je ostrvo u Egejskom moru. Nalazi se u središnjem delu Saronskog zaliva, koji po ovom ostrvu nosi još i ime Eginski zaliv. Od Atine je udaljena oko 30 km vazdušnom linijom. Od atinske luke Pirej do Egine možete doći brodom ili hidrogliserom. Cena karte za brod je 10 eura. Hidrogliser je malo skuplji (15 eura), ali će vam zato njime trebati otprilike pola sata manje da stignete. 

Tradicionalna delatnost na ostrvu je oduvek bila poljoprivreda i posebno su čuveni pistaći koji se ovde gaje. Ipak, poslednjih godina dominira turizam, što i nije čudno, s obzirom na odličnu saobraćajnu povezanost sa Atinom, tako da je ovo ostrvo česta destinacija Atinjana tokom vikenda i praznika. Prijatna klima, prelepe plaže i brojni antički lokaliteti koje možete posetiti, čine Eginu savršenim mestom za odmor.

Najveće naselje na ostrvu je istoimeni gradić Egina na severozapadu gde se nalazi i čuveni manastir Sveti Nektarije Eginski koji predstavlja značajan centar mnogih hodočasnih putovanja.

Udaljen je oko 5 km od centra grada. U slučaju da ne putujete organizovano, iz grada do manastira možete stići i peške, ako vam ne smeta što put skoro sve vreme ide uzbrdo, a možete i uzeti taksi koji košta 10-ak eura u jednom pravcu.

Sveti Nektarije Eginski je bio pravoslavni teolog i svetitelj. Smatra se velikim isceliteljem i čudotvorcem.

Rođen je u Trakiji 1. oktobra 1846. godine. Od svoje 20-e godine je počeo da radi kao učitelj u gradu Hiosu, a posle 10 godina službe se zamonašio i uzeo ime Lazar. 1885. godine je primio monaški postrig pod imenom Nektarije (“napitak besmrtnika”). Narednih godina je živeo u Atini, gde je i diplomirao na Bogoslovskom fakultetu. 

U nekoliko godina nakon toga je rukopoložen u čin sveštenika, zatim primio čin arhimandrita, postao sekretar Aleksandrijske patrijaršije i izabran za mitropolita Pentapolskog. Između 1894. i 1908. godine vodio je teološku školu u Atini, a onda se penzionisao. Svoje dane u penziji je proveo u Trojičkom manastiru u Egini, po kojoj je i dobio naziv Eginski.

Postoji predanje da je Nektarije došao na Eginu da nađe mesto na kom će podići manastir, da su mu se javili Sveti Mina i Sveti Dionisije Zakitonski koji su mu pokazali mesto na kom je nekada davno bio manastir, i on je odlučio da ga podigne baš tu. 

Sveti Nektarije Eginski preminuo je u bolnici u Atini 1920. godine, pretpostavlja se od raka prostate. Kanonizovan je od strane Carigradske patrijaršije 1961. godine i bio je poslednji kanonizovan svetitelj grčke pravoslavne crkve.

Postoje brojna svedočenja o tome da su se dešavala čuda nad njegovim moštima, za koje se veruje da imaju isceliteljske moći i da pomažu onima koji boluju od teških bolesti, a naročito obolelima od raka.

Vernici koji su iz Egine često govore da im je dolazio u san i davao savete vezane za brže ozdravljenje. Vernici u manastir dolaze da se poklone Svetom Nektariju i da na njegovim moštima osvete jastučnicu, peškir ili šal, koji bi nakon toga bolesnici trebalo da nose.

Manastir se nalazi na gotovo najvišoj tački ostrva. To je kompleks koji se sastoji od manastira svete Trojice, nove crkve, ćelije u kojoj je Sveti Nektarije Eginski boravio, kapele i konaka. U novoj velelepnoj crkvi se nalazi njegove mošti, u srebrnom sarkofagu. Crkva je zgrađena u vizantijskom stilu, sa velikom polukružnom kupolom i dva zvonika. 

Ovde vernici dolaze da se poklone i da osveštaju predmete koje su doneli polaganjem na sarkofag. Unutra se nalaze i brojne ikone, a posebno se ističe ikona Svetog Nektarija, ukrašena zlatnim i srebrnim pločicama, koje Grci prinose sa molbom za ozdravljenje. U manastiru svete Trojice nalazi se svetiteljeva glava, kao i deo moštiju.

U okviru kompleksa se nalazi i ćelija u kojoj je nekada živeo Sveti Nektarije Eginski. Prostorija ima potpuno autentičan izgled i tu se još uvek nalaze njegove lične stvari. Monahinje dozvoljavaju da teži bolesnici legnu na krevet na kome je on spavao i pomole se. Na izlazu iz ćelije nailazi se na veliki kamen, koji je donet iz njegovog rodnog mesta. 

U blizini je i kapela u kojoj se nalazi mermerni grob. Tu je Sveti Nektarije Eginski bio sahranjen sve do vađenja moštiju. Postoje i dve prodavnice sa ikonama, i osveštanim uljem, koje se može sipati u maslinovo ulje i tako piti svaki dan po jedna kašika, takođe u cilju izlečenja bolesti.

Prostor oko manastira je veoma lepo uređen, ukrašen cvećem i zelenilom, tako da je pravo uživanje šetati se dvorištem manastira, a svi koji ga posete vrate se puni utisaka i kažu da su na ovom svetom mestu osetili neverovatan mir.


Napiši komentar
2306 Maja Lazarevic   22/06/2019
Postovani,molim Vas ako je ikako moguce prosledite ime BOJAN u manastir Sv.Nektarija u Eginu,da se mole za njegovo spasenje.On ima tumor na mozgu,zivotno je ugrozen i operacija je 25.06.2019 u Beogradu.Krsten je i veruje u Boga,ima 49 godina.Hvala na pomoci i razumevanju.S postovanjem,njegova supruga Maja i deca Jovan i Neda
2434 ljljana rilak   08/07/2019
trenutno sam na Egini recite mi da li Bojanu treba da se ostavi ime za citanje molitve za iscelenje
2446 Tanja   09/07/2019
Da li moze da se nadje smestaj u blizini manastira?
2453 Savo Medić   10/07/2019
Molim vas ako je neko trenutno u manastiru da da moje ime za molitvu svetom Nektariju pošto se lečim od kancera. Savo
2463 Tanja   12/07/2019
Gospodine Savo,mi stizemo na Eginu i upisacemo i Vase ime.
2467 Savo Medić   13/07/2019
Poštovana G. Tanja Bog vam pomogao!
2491 Aleksandra   17/07/2019
Postovani, da li je ikako moguce da prosledite molitvu na ime Aleksandar, molim vas! Radi se o posleratnom sindromu i molim se Sv. Nektariju za njegovo ozdravljenje! Uz Boziji blagoslov , zabrinuta sestra Sandra! Topli pozdravi!
2498 Marija Popovic   18/07/2019
Postovani moj suprug Aleksandar je bolestan od malignog tumora mozga ima 34 godine i jako je pobozan... Zakazana hitna operacija za 22.07.2019 u Beogradu.. Imamo troje dece Vasilije, Nikolina i Djordje od kojih Djordje ima velikih zdravstvenih problema ne moze da prica kasni u razvoju i ima ciste na mozgu.... Zadesila nas velika nesreca.... Da li neko moze da mi da neku informaciju kako da odem na Eginu da se molim za zdravlje mog supruga Aleksandra i sina Djordja.? Mozete mi pisati na mejl zmajce22@hotmail.rs ili viber +381/659307100...Unapred zahvalna Marija i porodica Popovic
2509 Љиљана   21/07/2019
Сутра ако Бог да сам код Светог Нектарија. Уписаћу Александар Александар Ђорђе Свако добро и да Свети Нектарије подари оздрављење болеснима.
2510 Љиљана   21/07/2019
Уписаћу и Бојана
2543 Jelena Prokic   27/07/2019
Postovani, da li je moguce da neko upise ime Jelena i Milan ako je u Egini? 6 godina smo u braku i nemamo decu, trebamo uskoro na trecu vantelesnu, doktori kazu da je sve u redu ali opet nesto ne funkcionise. Unapred hvala
2577 Olivera Miljković   04/08/2019
Molim vas može li neko ko je u Egini i ide u manastir Svetog Nektarija da upiše imena za molitvu Dragoljub, Dobrinka, Sladjana i Olivera.
2588 Smiljana Jankovic   06/08/2019
Pomaze Bog dobri ljudi. Zamolila bih nekog ko se nalazi u manastiru da upise moje ime za molitvu Sv. Nektariju posto sam bolesnik multipleskleroze i majka dvoje dece.Veliko hvala. Smiljana
2591 Milica vukimanovic   06/08/2019
Vukasin je decak od pet godina, povredio je pankreas prilikom pada sa bicikle. Nakon toga, operisan je, nakon operacije su rezultati bili dobri ali ubrzo posle su se pogorsali.. Ako je neko u prilici, neka ga pominje u molitvi, posto trenutno ne moze da putuje do tamo. Ako ima nekoga iz Srbije i moze da mi uzme ulje i vodu bili bismo zahvalni...
2916 Mirjana Nikolic   01/12/2019
Molim vas ako neko moze da upise ime Mirjana Nikolic u manastir za citanje molitve i ozdravljenje. Hvala puno u napred!
2628 Sonja   16/08/2019
Molim Vas ako je neko u Egini da napise ime mog tate Radomir, da se pomole za njegovo izlečenje. Verujem u to. Hvala, neka Vas samo dobro u zivotu prati.
2649 Olivera Radulovic   27/08/2019
Dragi ljudi, svi koji ste ovde ostavili poruke da Vam se Vaša imena i imena vama dragih osoba upišu u manastiru Svetog Nektarija su upisana juče i predata. Svako dobro od Gospoda.
2652 Sonja   29/08/2019
Hvala Vam draga Olivera.
2670 Gaga   04/09/2019
Postovani!! Zna li neko tacnu postansku adresu od Manastir Sv. Nektarija u Egini?? Hvala
2684 Ana Maričić   13/09/2019
Molim vas ako je neko u manastiru, da napiše molitvu za moju majku Zoricu. Boluje od ALS-a. Hvala.
2690 nada nikolic   18/09/2019
Molim vas , ako je neko trenutno u manastiru da da ime Nada za molitvu Svetom Nektariju za isceljenje.
2702 Filip Lazarevic   28/09/2019
Za sve koji su se javili u Septembru mesecu na ovaj blog: Za Gagu adresa manastira je sledeca: Holy Trinity Monastery National Pilgrimage of Saint Nektarios 18010 Aegina Greece Za Anu Maricic (majka Zorica) i Nadu Nikolic (Nada) danas cu biti u manastiru posle podne i zapisacu imena koja ste naveli za iscelenje. Nemojte ste zahvaljivati nikada jer to je Bozija volja i ruka pomoci. Ja sam samo slucajni prolaznik i nista vise. Kroz molitve Svetog Nektarija dace Bog iscelenje majki Zorici i Nadi.
2703 Dragana Todorovic   29/09/2019
Dragi ljudi zamolila bih bilo koga ko je sada ili planira da ide u Manastir Svetog Nektarija da upise ime i pomoli se za nasu malu Helenu Gavran! To je preslatka devojcica od 4 godine koja je nazalost imala tumor na mozgu! On je odstranjen ali je u pitanju maligni karcinom i trenitno se skupljaju sredstva za njen nastavak lecenja u Francuskoj! Potrebno je da se uradi 3 terapije maticnim celijama! Dok mi svi vredno radimo na prikupljanju sredstava molim i vas da se u ovoj Velikoj Svetinji molite za njeno ozdravljenje i ostavite njeno ime kako bi se citale molitve sa verom da nasa Helena bude ponovo zdrava i nasmejana devojcica! Hvala svima od srca!
2704 Dragana Todorovic   29/09/2019
Jos jedan veliki pozdrav i jos jedna molba da se u Manastiru Svetog Nektarija napise i ostavi ime jos jedne devojcice, Petra Djordjevic, koja takodje boluje od karcinoma na mozgu!!! Sve najbolje dragi ljudi, zdravi bili sa verom u Boga!!!
2709 Marija   05/10/2019
Pomaže Bog. Da li moze neko ko je u posetu manastiru da ostavi imena Marija i Boro, i Jelena i Marko. Jelena i ja smo sestre i obe smo u braku 8 godina bez potomstva. Ja sam krajem septembra bila na 4 vantelesnu oplodnju. Hvala i pozdrav
2710 Senka Aleksic   07/10/2019
Postovani, molim Vas, ko procita ovu poruku, a trenutno je u poseti manastiru u Egini da ostavi ime Časlav za čitanje molitve za ozdravljenje. Interesuje me i da li je moguće da se pošalje pismo manastiru i svetom Nektariju?
2713 Katerina Gordita   12/10/2019
Jas sum momentalno na Egina Ke gi zapisam site gorenavedeni iminja Sv. Nektarij na site na pomos neka e Amin
2734 Svetlana Ćirković   12/10/2019
Poštovani, ako je neko trenutno na Egini, zamolila bih da ostave imena Milan i Svetlana za citanje molitve. 5 godina smo u braku i nemamo decu... Doktori kazu da je sve u redu... Zahvalna unapred!
2759 Tijana   13/10/2019
Ostavljena su imena za molitvu danas za Caslava, Helenu i Petru
2784 Dragana Todorovic   13/10/2019
Draga Tijana znam da se za ovakve stvari ne treba zahvaljivati, ali moram vam reci da sam presrecna sto je neko video moje poruke i sto ce se za Helenu i Petru citati molitve u ovoj Velikoj Svetinji!!! Divni ste, puno vam zdravlja, srece i mira zelim, vama, vasoj porodici, familiji i prijateljima!!! Veliki pozdrav...
2837 Dragovic Marija   18/10/2019
Postovani, ako je neko u ovom momentu na Egini i ako je u mogucnosti neka ostavi ime Jelena Presvetlom Svetitelju za isceljenje... U pitanju je moja majka, ima rak dojke... Hvala Vam unapred
2845 Dragoljub   19/10/2019
Dragoljub jovic 19.10.2019. Postovani, molim Vas ako je ikako moguce prosledite ime DRAGOLJUB u manastir Sv. Nektarija u Eginu da se mole za moje spasenje jer imam tumor na prostati i kostima. Krsten sam i verujem u BOGA. Hvala na pomoci i razumevanju.
2868 Jelena Zivkovic   22/10/2019
Molim vas ako je ikako moguce prosledite ime Gordana u manastir Svetog Nektarija ña Egini da joj se pominje ime u molitvama za ozdravljenje, bolesna je od raka pankreasa s metastazama. Hvala unapred
2869 Sandra   23/10/2019
Postovani, molim Vas ako je moguce, proslijedite ime Sandra u manastir Svetog Nektarija na Egini, da se procitaju molitve za zdravlje! Bolujem od tezeg oblika reume i tesko se krecem. Unapred hvala, Bog Vas blagoslovio!
2870 Aleksandra Stefanoski   24/10/2019
Molim vas, ako je neko u manastir da da moje ime Aleksandra za molitvu zdravlje i potomstvo! Puno vam hvala
2873 Miloš   29/10/2019
Molim Vas ako je neko na ostrvu Egini da napiše za zdravlje Miloš, Jasmina, Gordana, Marko. Molim Vas uzmite celokupnu adresu fiksni i od mobini telefon od bratstva. Ako je moguće od monahinje Filoteje zaduźenu za sobu Svetitelja Nektarija. Unapred zahvalan
2892 Milanka Obradovic   03/11/2019
Zamolila bih sve dobre ljude koji mogu da upisu moje ime Milanka da se pomole za moje zdravlje posto sam u teskom stanju. I ime moje majke Jelena koja je tesko bolesna i bore se za njen zovot. Unapred se zahvaljujem i da nam Dragi Bog i Sveti Nektarije pomogne
2898 Marija   07/11/2019
Katerina Gordita beskrajno hvala i neka vam Bog i sveti Nektarije podare sve što poželite
2900 Ivana Kovacevic   08/11/2019
Postovani zamolila bih ako neko boravi u manastiru da upise ime Zorica to je moja mama koja boluje od kancera da se citaju molitve za ozdravljenje. S postovanjem i hvala unapred
2912 branka   24/11/2019
Imam pitanje. Poznanica koja je bila donela mi je vaticu sa glave Sv Nektarija da dete proguta za govor. Da li se stvarno vatica guta ?? Znam za vodu ali za vaticu ne znam tako sam je ja razumela. Hvala I BOG POMOGAO
2919 Miljka Štrbac   08/12/2019
Molim vas , ako je neko trenutno u manastiru da da ime Miljka za molitvu Svetom Nektariju za isceljenje.
2977 Aleksandar   28/12/2019
Poštovani, ako neko ide ili je trenutno u manastiru Svetog Nekretarija Eginskog, molim da pomene i upiše ime Aleksandar, za čitanje molitve za ozdravljenje i isceljenje. Da nam Sveti Nektarije podari zdravlja .
2982 Jelena Petković   05/01/2020
Molim vas ako ste u mogućnosti da prosledite ime Jelena na molitvu za isceljenje svetom Nektariju. Operisala sam karcinom štitaste žlezde.
2990 popov brankica   11/01/2020
Molim vas ako je neko u manastiru da se procita molitva za zdravlje za moju mamu koja se zove Mira, boluje od als.
2991 Mirjana Nikolic   12/01/2020
Pomaze bog braco sestre ako je moguce zamolia bih vas ako neko ide do manastira svetog nektarijaa eginski zamoliga bih vas moj suprug je bolestan ima maligni tumor zamolila bih vas da stavite njegovo ime u molitvi on se zove Aleksandar zahvaljujem od srca
2993 Igor cvetkovic   13/01/2020
znam da ima mnogo bolesnih , pogotovo dece al eto ako je neko u manastiru neka upiše ime DIVNA. To je moja majka , bolesna je nemoze da guta hranu pomolite se za nju a ja cu kod kuce moliti za sve vas. Tek sad shvatam koliki je znacaj molitve i znam da će joj Sveti Nektarije pomoci...
2995 Dejansasljin   15/01/2020
Ako je neko u manastiru u Egini dali moze da upise ime Dejan Sasljin da se cita molitva svetom Nektariju Eginskog za ozdravljenje od leukemije. Moze se pomenuti i imena Sladja a, Lazar, Stefan i Dusan
3005 Nada Kukolj-Safiulina   24/01/2020
Molim, ako je iko tamo sad da preda ime moje kcerke Ane za molitvu Svetom Nektariju, nazalost rak. Blagodarim
3012 Marija Ninić   29/01/2020
Molim ako je neko u manastiru ili planira ici, da napise moje ime za molitvu svetom Nektariju, borim se sa tumorom drugi put. Majka dve bebe. Marija
3014 Kristina   30/01/2020
Bog vam pomogao svima! Ako je neko trenutno na Egini ili planira molim vas ako mozete da napisete ime Kristina za ozdravljenje... Zakazana je operacija grlica materice po drugi put..19.02.2020. Hvala vam unapred svima,zivi bili!
3023 Mirjana Nikolic   04/02/2020
Pomaze bog brace I sestre ako neko ide za manastir egine zamolia bih vas kao dragog isusa da zapisite ime za ozdravljenje mog suproga Aleksandar bolje od zlodudnog tumor kostiju operacije je ovih Dana 6,2 unapred hvala nek vam bog daje sve naj bolje
3036 Jelena Jerkovic   10/02/2020
zdravo dragi moji ako neko ide u Manastir Svetom Nektariju da upise ime Radomir Jerkovic za ozdravljenje odstranjeno mu je vise od pola zeluca.Hvala vam puno unaprijed.
3038 Milica DJurkovic   12/02/2020
Postovani ako je moguce proslijedite moje ime Milica DJurkovic 39 god imam beningne tumore na dojkama.Krstena sam i sa vjerom u Boga i Sv Nektarija pisem ovu poruku sa nadom da pomiluje i spase mene gresnu,i moju porodicu supruga Vladimira i cerku Borku. Hvala vam i svako dobro.
3048 Kristina   18/02/2020
Dragi svi, vracam se sa Egine,svi koji su napisali imena za pomen u molitvama su zapisani,ostavila sam cedulje sa vasim imenima. Slava Gospodu i Svetom Nektariju da Vam molbe budu uslisene. Zivi bili!
3050 Igor cvetkovic   20/02/2020
hvala Kristina ziva bila...
3062 Kristina   24/02/2020
Nema na cemu! nadam se da ce vam svima molitve biti uslisene,samo nek je zdravlja!
3066 Vesna Plavsic   26/02/2020
Pomaze bog braci i sestre.Dali bise mogla ocitati molitva za zdravlje imam rak pluca sa metastazama.Hvala Bogu I Sv . Nektariju Amin. Vesna Plavsic.Gdje bi mogla nabaviti Ikonu Sv Nektarija
3082 Kristina   05/03/2020
Vesna, imate ulje Svetog Nektarije u manastiru Rakovica u Beogradu i delic mostiju da celivate a imate i crkvu Svetog Nektarija u Valjevu pa pretpostavljam da mozete bilo gde uzeti ikonicu makar onu dzepnu za novcanik.
3083 Stefan Dašić   05/03/2020
Dobro veče poštovani prijatelji, braćo i sestre.. Imam devojku, od prošle godine verenicu kojoj su pronašli tumor u zadnjem ždrelu, to su rešili, ali izgleda se pojavio nov na kičmi i izgleda po izveštajima zadnjih skenera i na maloj karlici, molim vas ako neko ide u Manastir Svetog Nektarija na Eginu da upiše njeno ime za čitanje molitve i da, se mole za njeno spasenje.. Ona je krtštena, i naravno veruje u Boga. Njeno ime je Tatjana Radenković, rođena 27.07.1998. Hvala na razumevanju i pomoći. Njen dečko sa ostalom porodicom.
3084 AleksAndra Miljkovic   06/03/2020
Postovani, Zamolila bih Vas ako je neko u manstiru ili planira da ide ako moze da upise ime Zorica ( boluje od Ca dojke). Hvala Vam i Bog Vas blagoslovio!
3121 Aleksandra Aleksic   09/04/2020
Postovani , molim Vas da spomenete ime moje majke Tanja Aleksić koja boluje od leukemije u molitvama u manastiru. Hvala Vam mnogo.
3125 Snjezana 13/04/2020   14/04/2020
Pomaze Bog dobri ljudi i vi svi monasi i monahinje koji sluzite i molite u svetom hramu svetom Nektariju Eginskom javljam se sa molbom za moga sina Bojana koji boluje od psihicke bolesti depresije uznemirenosti to mu je uzelo najljepse godine zivota bez prijatelja druzenja bez radosti u srcu bezbroj puta bio po bolnicama bezbroj tableta promjenio gubi nadu u izlijecenje i osjeca se skrhan kao majka molim i duboko vjerujem da ce neko procitati moju molbu i ostaviti ime moga Bojana unaprjed hvala ko god to bio i da sveti Nektarije Eginski pomogne svima bolesnima i onima koji traze pomoc da uslisi njihove molitve a tako i mome sinu Bojanu Bog dragi da nas sviju cuva sveti Nektarije da iscjeli i pomogne svima bolesnima Slava im i milost
3131 Nevena Jovanovic   18/04/2020
Poštovani i dobri ljudi, ukoliko neko poseti manastir Svetog Nektarija u Egini, da li može da ostavi ime Jelena da se čita molitva za ozdravljenje? Devojka ima neke promene na dojci, viskok stepen anksioznosti i povremenih paničnih napada. Veliko hvala svima, i Gospod Bog vam svima pomogao i uslišio molitve.
3135 G B   21/04/2020
Molim dobre ljude koji se nalaze u Eginu ili ce stici u skorije vreme da upisu ime moje bratanice Kristine za molitvu Sv. Nektariju i ako mogu da je spomenu u molitvama. Kristina se leci od tumora na mozgu, ima 22 godine i krstena je.Unapred Hvala!!!
3155 Александра   27/04/2020
Помаже Бог, Нека Господ Бог свима услиши молитве и помогне у исцељењу и оздрављењу..
3173 ZORAN TADIĆ   17/05/2020
MOLIM VAS, AKO JE NEKO U EGINI AKO MOŽE DA SE POMOLI ZA ZDRAVLJE BOLESNOG ZORANA TADIĆ 39 godina. BOG VAS BLAGOSLOVIO.. AMIN
3175 Gordana DAVIDOVIC RISTOVSKI   17/05/2020
Molim vas, ako je moguce, da upisite moje ime Gordana- bolujem od kancera. Cerka je udovica -Jasna- i ima sina od 8 godina sa smetnjama u razvoju. Njegovo ime je Vuk. Hvala
3183 Dragana Nedeljkovic   20/05/2020
Pomaze Bog, i ja bi zamolela nekog ko ide uskoro da upise ime mog supruga zove se ivan Nedeljkovic ima 36 god. boluje od raka na debelom crevu metastezirao na jetru i pluca . volela bi da i mi idemo u Manastiru Sv Nektarije al nismu u mogucnosti jer suprug prima terapije ....zamolila bi ko ide da zapise ime mog supruga HVALA.
3270 snežana đurđević   18/06/2020
poštovani, molim vas imam zeta od ćerke koji je bolestan od kancera ,ne može da dođe jer je bolest uzela maha i nepokretan je zove se Darjo Jeličić te bih vas molila da ga spominjete u molitvama za iscelenje njegove bolesti i spasenje. unapred hvala Snežana Đurđević
3336 Branka Hadzic   21/07/2020
Molim vas, ako neko moze da upise moju majku Dusanku. Ima rak besike koji je metastazirao, jake bolove i ceka operaciju. Unapred hvala
3280 Dragovic Marija   26/06/2020
Draga Kristina zelim da se zahvalim Tebi u svoje i ime moje porodice jer si ostavila ime moje majke i svih drugih kojima je pomoc Sveca neophodna za iscelenje... Hvala od srca, sve najbolje ti zelimo1f49e
3334 DUBRAVKA MITIC   15/07/2020
molim vas ako je moguce napisite ime VLASTIMIR U MANASTIR SV NEKTARIJA U EGINU IMA RAK DEBELOG CREVA DA SE POMOLE ZA NJEGOVO SPASENJE I ISCELJENJE
3344 Jasna Čkalovski   18/08/2020
Da li može neko da pomene u molitvama moju koleginicu Anu Filipović i njenog muža Gorana Filipovića, da im sveti Nektarije donese porod? Hvala i slava Bogu.
3346 Ilic Suzana   24/08/2020
Molim dobre ljude koji se nalaze na Egini i koji imaju srece da su pored mostiju Svetog Nektarija ,da upisu imena Milka ,Mirjana i Ivana za isceljenje . Unapred zahvalna Suzana
3347 Snezana Markozic   25/08/2020
Molila bih ako neko ide u Eginu da upiše moje ime za ozdravljenje od kancera.Snežana .Bog pomogao svima.
3350 jose josifov   30/08/2020
zdravo postovani prijateli mnogo vas molim ako neko se nadze pored mosti sv.nektarije eginski da upise ime mog sina Ivana za ozdravlenje.Hvala puno
3355 Dragana Nedeljkovic   13/09/2020
pomaze bog braco i sestre, zamolela bi nekog ko ide na eginu da upise ime mog supruga boluje od kancera metastezirao na jetri i stomaku i mnogo je losem stanju ..suprug se zove ivana Nedeljkovic 38 godina ...hvala unapred 1f64f1f64f1f64f Sveti Nektarija moli boga za ozdravljene .Amin
3369 Milena Golos   30/09/2020
Postovani, Molila bih vas ako ima neko sa ostavi ime Hristina i Milena za molitvu za zdravlje, takodje i za jednu malu devojcicu Mersihu koja ima 5 godina a ne prica. Hvala i Bog da nam pomogne
3371 Katarina   07/10/2020
Molim vas ako je neko na Eginu da da ime mog brata Dusana da se mole da prohoda.Unapred zahvalna.
3375 Андреја Крстић   19/10/2020
Помаже Бог свима који читају и молим вас ако је неко на Егини код Св. Нектарија или ускоро путује, стиже, ако може да упише име Љубомир за молитву за оздрављење. Тата болује од карцинома малигног на бубрегу који се шири са метастазама, такође је срчани болесник, има 62 године. Слава Богу за све и свако добро желим свима. П. С. Да Свети Нектарије свима подари оздрављење! Андреја
3368 Gordana Davidovic Ristovski   15/09/2020
Molim dobre ljude da napisu moje ime. Bolujem od kancera pankreasa i metastaza na plucima. Jedan u porodici bolestan-svi su bolesni., pa i unuk Vuk ( 8 godina) sa smetnjama u razvoju i cerka Jasna, udovica. Pomozi Sveti Nektarije, pomozi Boze....Hvala, hvala...
3382 nikola vojinovic   13/11/2020
Pomaze Bog svima,ako je neko trenutno na Egini u manastiru,neka zapise ime moje majke Milene,boluje od raka pankreasa sa metastazama na plucima,hvala unaprijed i da sv. Nektarije umilostivi Boga da nam svima da zdravlja.
3384 Jelena   16/11/2020
Molim vas ako je moguce da se pomene ime Mila u manastir Svetog Nektarija u Eginu. Djete mi je bolesno od raka. Zahvalna majka
3391 Ivana Milojčević   24/11/2020
Postovani, molim vas ako je neko u mogućnosti da upiše ime moje sestre, JELENA, za čitanje molitve za ozdravljenje Svetom Nektariju. Boluje od karcinoma dojke.
3389 Nevena   20/11/2020
Molim Vas, ako neko ide na Eginu u manastir ili je trenutno u manastiru da napiše ime moje divne koleginice Snežane Petrović, majke tri mala divna deteta, koja ima karcinom pluća u poodmakloj fazi,a pri tome još nekoliko životnih nedaća. Mnogo bih bila zahvalna da je pominju u molitvama. Unapred hvala, i da Gospod podari ozdravljenje svih nažalost bolesnih!
3386 Tanja   17/11/2020
Dobri ljudi,da li mozete da se pomolite i zapisete ime deteta Katarina koje ima tumor.Da sveti Nektarije pomogne i umoli Gospoda za njeno ozdravljenje. AMIN 1f64f1f64f1f64f
3390 Александра Поповић   23/11/2020
Поштовани, молим Вас ако је икако могуће да доставите име девојчице од 11 година, Теодора, коју је пре две недеље ударио и прегазио аутобус. Лекари кажу да једино чудо може да је спаси. Хвала унапред! Св. Нектарије моли Бога за Теодору!
3394 Nada nikolic   13/12/2020
Molim vas ako neko moze da ostavi imena za molitve kod Svetog Nektarija Nada Ema Sara Ljubisa. Gospod vam dobrim vratio.
3397 Mirjana Vujovic   23/12/2020
Podtovani, pomaze Bog. Zamolila bih ako je neko u mogucnosti da upise ime Mirjana iz Cacka da mi se ocita molitva za iscelenje nad mostima Svetog Nektarija jer bolujem od tumora dojke. Operisana sam pre 5 dana. Sada cekam rezultate za dalju terapuju. Molim se Bogu i Svetom Nektariju da se izlecim i da rezultati budu sto bolji. Neizmerno hvala...
3398 Jasmina pavela   29/12/2020
dobro vece jel moze da se upise ime Mario Pavela za ozdravljenje ima 5 godina boluje od alergiske asme...hvala vam puno...nega bog podari svim ljudima zdravlje...
3399 Dragana Milosevic   03/01/2021
zamolila bih nekog ko se nalazi ili uskoro ide na Eginu u manastir sv. Nektarija, da upise ime za molitvu (za ozdravljenje isceljenje od tumora) Branko! slava i milost svetom Nektariju! amin!
3401 Ljiljana Polzovic   09/01/2021
Hristos se rodi! Srecan Bozic. Molba za molitvu Svetom Nektariju. Molim vas upisite ime moga tate Vladimira. Boluje od raka i u poznim je godinama. Neka Bog sve vas cuva i njemu da pomogne i olaksa bolove. Hvala beskrajno.
3402 Milena Mihajlovic   11/01/2021
Pomaze Bog.Molim Vas ako je neko tu neka pomene mog brata Zorana u molitvi.Ima 22 godine i boluje od teskog oblika tumora na mozgu, jutros je upao u komu.Cudo je sto je jos uvek ziv.Molim Vas ako neko moze da se pomoli za njega.Bicu Vam vecno zahvalna.Ja verujem da ce mu Sveti Nektarije pomoci, on svima pomogne
3403 Kristina   12/01/2021
Pomaze Bog braco i sestre! Molim Vas ako je neko na Egini da pomene ime mog oca Bratislava za ozdravljenje. Ima kancer pankreasa sa metastazama na jetri i teske bolove... Hvala vam unapred i Sveti Nektarije vam svima na pomoci!
3412 Marija Jovanovic   18/01/2021
Postovanje,da li iko moze proslediti ime Dobrosav,kancer u pitanju.
3414 Ana Mladenovic   25/01/2021
Postovani molim vas ako je moguce da neko ostavi ime Violeta Dimitrijevic u manastir sv. Nektarija u Eginu. Da se majci ocita molitva. Majka je operisala maligni tumor na mozgu i ima maligni i na pluca


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu