Portokali (Orange) plaža - Sitonija
10/12/2016 Tekst ažuriran 26/02/2021 Komentara 4

Portokali plaža, Orange beach ili Kavourotripes je jedna od 5 najlepših plaža Sitonije.

Na GPS (N40.1233282/E23.9675955) skretanje levo, silazak sa asfalta pa belim prašnjavim putem sada dublje u šumu do parkinga u hladu. Praktično svako drvo koje ugledate, a kojem se može prići mesto je gde ukoliko je slobodno možete bezbrižno ostaviti vaš automobil.

Pešačenje minimalno, nizbrdo u levo, ali oni kojima je i to mnogo mogu se spustiti kolima do same plaže i ostaviti auto na suncu (senilo za šoferku u tom slučaju preporučujemo). 

Orange beach ili Portokali plaža je peščana uvalica u stenovitom okruženju, tirkiz-svetlo plavo more, plićak i svi sadržaji dostojni modernog pristupa obilasku plaža. To znači, beach-bar sa fast food varijantom ishrane, napici sa i bez kofeina odnosno sa i bez alkohola, sladoled i muzika, malčice pojačana urbanog ritma, ležaljkama i suncobranima pod koje se možete uvaliti ukoliko poručite nešto od ponuđenog.

Ima kabina-toalet i još jedna mobilna kantina malčice iznad plaže. I gužva maksimalna, kako na obali tako i u vodi. Ima i pogled na Atos. Plaža apsolutno trendi i spada u najlepše plaže na Sitoniji.
 


Plićak u vodi i onaj fini pesak koji u sadejstvu sa suncem daje fenomenalnu tirkiznu nijansu uvek toploj vodi, neki cm kvadratni slobodnog peska na obali i sladoledi možda će biti presudni u odluci da ovde dovedete i vašu dečicu. Orange beach svakako treba obići, ako je moguće izbeći gužvu i mnoge busevima organizovane izlete turista. 

Ima ova plaža svojih čari, a to najbolje znamo svi koji je pamtimo iz nekih mnogo boljih starih vremena. Pa ipak i pored svih nedostataka ona ostaje i dalje najslikanija plaža Sitonije, a za neke jedini i odgovarajući izbor.

 


• Veliku zahvalnost na ovim opisima dugujemo sjajnom kolegi i vrsnom poznavaocu Sitonije Zoranu Vujčiću i sajtu www.sitonijanadlanu.com

Napiši komentar
463 Dragana Vuckov   30/12/2016
Bila letos prelepa plaza!
464 Dragan   30/12/2016
Meni jedna od najlepsih u Grckoj!!
465 Ivo Vuckovic   30/12/2016
Sitonija tako podigne standard u vezi plaza da je posle nje tesko naći destinaciju koja će moći da joj parira.
507 Dan janev   29/01/2017
Prosle godine smo bili tamo, odesevili se jako lepo moglo bi se to malo i preurediti doraditi da bude jos bolje lepse i pored same obale i gore od ulice do plaze... ali sve u svemu ako bog da i ove godine ili tamo ili Tasos....


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu