Posidi rt (Possidi cape) se nalazi pored istoimenog mesta Posidi (Kasandra), 7 km od mesta Skala Fourka i 9 km od Mola Kalive. Plaža je smeštena na krajnjem zapadnom rtu Kasandre što govori da ju je najbolje posetiti popodne i uživati u prelepom zalasku sunca.

Zbog plime i oseke oblik ove plaže se menja i uvek je drugačiji. Nekada krajnji desni deo "potone" u moru i ne vidi se, a nekada "izroni", ali u drugačijem obliku nego pre.

Posidi plaža se sastoji iz dva dela. Prvi je uređeni deo plaže sa barom na kom postoje ležaljke i suncobrani, besplatni uz piće. Bezalkoholni napici koštaju 3 evra, a kugla sladoleda je 1 evro.
 


Od bara sa ležaljkama pa do krajnjeg zapadnog rta u potezu od nešto više od jednog kilometra pruža se neuređena plaža od najsitnijeg belog peska. S obzirom da je ovde plaža potpuno divlja i neuređena, ne zaboravite da ponesete vodu i hranu.

Pesak je veoma sitan pa ukoliko nemate terensko vozilo, ne pokušavajte automobilom doći do rta. Petnaestak minuta pešačenja do ove plaže ipak vredi napora.

Voda na Posidi rtu je veoma čista i topla, plaža je duga i prostrana pa na njoj nikada nema gužve. Ipak morske struje su u pojedinim delovima prilično jake i ne preporučujemo da se mnogo udaljavate od obale. 

Osim peščanog rta koji duboko zalazi u more, na plaži postoji i svetionik kao i ostaci Posejdonovog hrama.

Smeštaj u blizini mesta i plaže Posidi možete pogledati ovde.


Napiši komentar
415 Bozidar Markovic   25/12/2016
Preee preeeeee lepooooo
416 Vera Petrov   25/12/2016
SAVRSENSTVO PRIRODE
417 Nebojsa Rogic   25/12/2016
Savršena i prelepa mi bili. Obavezno je posetiti
418 Ksenija   25/12/2016
Preeedivna! Uverila se. Ja kazem "kraj sveta". A tek pesak!
419 Ivo Vuckovic   25/12/2016
Dobra je samo malo zahebano jer mora od parkinga do plaze da se prepesaci po pesku ili prašinčini. Ali vredi, nema guzve, more čisto. Uživanje.
420 Nela   25/12/2016
Bili smo i preporucujemo Possidi


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu