Potrudili smo se da na jednom mestu postavimo za vas linkove ka svim dosadašnjim SAT patrolama za Grčku, od onih malo starijih do najnovijih. Snimak ovih patrola na sajtu RTS-a nije baš najbolji, ali s obzirom da ni na jednom drugom mestu ove snimke nismo uspeli pronaći lepo sortirane, nadamo se da će i ovo pomoći da ne lutate mnogo.

U ovim snimcima možete videti: kako stići do Grčke preko Bugarske, kako se vratiti iz Grčke, kako stići do Halkidikija (do mesta na Kasandri i Sitoniji), Tasosa, Lefkade, Krfa, Parge, Sivote, Kefalonije, Zakintosa, Paralije, Nei Porija, Olimpik biča, Leptokarije, Platamona, Volosa i Skiatosa, Nea Vrasne, Stavrosa, Asprovalte, do ostrva Evija itd...

Da se podsetimo šta je potrebno da imate od dokumenata sa sobom kad krenete kolima na letovanje u Grčku.

U 2017. godini za Grčku više nije potrebna međunarodna vozačka dozvola za one turiste koji poseduju novu biometrijsku vozačku dozvolu.

U Grčkoj vam takođe niko neće tražiti zeleni karton, ali vam je on neophodan ukoliko za Grčku putujete kroz Makedoniju. Ukoliko zaboravite da u Srbiji izvadite zeleni karton, na ulazu u Makedoniju ga možete kupiti po višoj ceni od 50 EUR.
Zeleni karton vam takođe neće biti potreban ukoliko putujete preko Bugarske. 

Cene putarina na putu do Grčke (u Srbiji, Makedoniji i Grčkoj) pogledajte ovde.

SAT patrole iz 2016. godine

SAT patrola: Kolima do Tasosa preko Bugarske 

Emisija SAT putovala je do grčkog ostrva Tasos, ali 100 kilometara kraćim putem preko Bugarske.


SAT patrola: Povratak kolima iz Grčke

SAT patrola pokazuje kako se vratiti iz Grčke.


SAT patrola: Kolima do ostrva Skijatos

Emisija SAT vas vodi na još jednu patrolu do Grčke - do Volosa i ostrva Skijatos. Saznaćete šta vas sve čeka na ovom dugom putovanju, kakvi su propisi, kolike su kazne za saobraćajne prekršaje, gde sipati gorivo i po kojoj ceni, gde odmoriti i šta je sve važno da znate pri prelasku granice, pogotovo kada je reč o unosu hrane.


SAT patrola: Kolima do Nea Vrasne, Stavrosa i Asprovalte

Ekipa emisije SAT svoje gledaoce prvi put vodi do Nea Vrasne, Stavrosa i Asprovalte, grčkih letovališta koja su povezana zajedničkom plažom dugom više od 15 kilometara. Saznaćete sve o prelasku granice, a posebno o tome da li Grci zaista zabranjuju unos hrane i šta o tome kažu turisti koji se već odmaraju u Grčkoj.


SAT patrola: Kolima od Niša do Olimpske regije - Paralija, Olimpik Bič, Leptokarija, Platamon i Nei Pori

Ekipa emisije SAT putovaće od Niša do Olimpske regije i obići će Paraliju, Olimpik Bič, Leptokariju, Platamon i Nei Pori.

SAT patrole iz 2015. godine

SAT patrola: Kolima do Halkidikija - Kasandra i Sitonije

Videćete šta vas sve čeka na Sitoniji ako krenete put Neos Marmarasa, ali i kakva je ponuda na Kasandri u mestima Polihrono, Hanioti i Pefkohori. 


SAT patrola: Kolima do ostrva Kefalonija i Zakintos

Saznaćete šta vas sve čeka na putu dugom preko 1.000 kilometara, kakva je snabdevenost gorivom, koja dokumenta su potrebna za prelazak granice, gde vredi svratiti na kraći odmor, ali i koje su deonice opasne.


SAT patrola: Kolima do Grčke preko Makedonije - Sivote, Parge i Lefkade

Ekipa SAT-a detaljno pokazuje šta naše turiste čeka na putu preko Makedonije do grčkih letovališta Sivote, Parge i Lefkade.


SAT patrola: Kolima preko Bugarske do Grčke

Kako umesto preko Makedonije do grčkih letovališta najlakše može da se stigne preko Bugarske.

SAT patrole iz 2014. godine

SAT patrola: Kolima do Halkidikija

Ekipa emisije SAT detaljno je zabeležila sve važnije pojedinosti na putu do četiri turistička mesta na Halkidikiju - Polihrona, Pefkohorija, Haniotija i Neos Marmarasa.


SAT patrola: Kolima do Halkidikija preko graničnog prelaza Dojran

SAT vas vodi do čak četiri mesta na Halkidikiju, i to manje opterećenim pravcem preko jezera Dojran, i detaljno je zabeležila sve važnije pojedinosti na putu do Polihrona, Pefkohorija, Haniotija i Neos Marmarasa.


SAT patrola: Kolima do Sivote i Parge

Emisija SAT vas vodi na još jednu čuvenu patrolu. Ovoga puta u mesta Sivotu i Pargu, a ujedno prikazuje putni pravac do ostrva Krf. 

SAT patrole iz 2013. godine

SAT patrola: Kolima do Tasosa i Aleksandropolisa

Emisija SAT ove nedelje vodi vas ponovo u Grčku, ali u Aleksandropolis, koji se nalazi na samoj granici sa Turskom. 
Na putu dugom oko 900 kilometara videćete kako alternativnim graničnim prelazima Prohor Pčinjski i Dojran, možete da izbegnete gužve na Preševu i Evzoniju. Kako je ovo pravac dobar za sve one koji putuju do Halkidikija i ostrva Tasos, ekipa SAT-a je posetila i ovo ostrvo.


SAT patrola: Kolima do Olimpijske regije u Grčkoj

Detaljno ćete videti put do Paralije, Olimpik Biča, Leptokarije, Platamona i Nei Porija.


SAT patrola: Kolima do ostrva Evija

Dve ekipe emisije SAT vodiće vas od Beograda do ostrva Evija. Takođe, svoj predstojeći put videće svi koji planiraju do Soluna, Paralije, Platamona, Leptokarije i niza drugih manjih mesta na pravcu prema Atini odnosno Eviji. 

SAT patrole iz 2012. godine

SAT patrola: Do Tasosa i Paralije preko Makedonije

Ekipa emisije SAT pokazaće vam kako izgleda put do Tasosa, ali preko Makedonije.


SAT patrola: Kako stići, a kako se vratiti iz Grčke - Neos Marmaras

Na zahtev brojnih gledalaca ekipa je snimila i povratak sa Halkidikija, što će mnogima sigurno pomoći da se snađu u gužvi oko Soluna, i da brzo i bezbedno stignu na put do graničnog prelaza Evzoni.


SAT patrola: Kolima preko Bugarske do Asprovalte i Tasosa

Cilj je Grčko ostrvo Tasos ali kraćim putem preko Bugarske. Patrola ovoga puta kreće od Niša, preko graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada i dalje na Sofiju, preko Blagoevgrada i mesta Sandanski, pa sve do grčke granice.

SAT patrole iz 2011. godine

SAT patrola: Kolima do Krfa, Lefkade i Paralije

Emisija SAT prikazuje tri patrole u jednoj. Cilj putovanja su ostrva Krf i Lefkada, ali je pokazano i kako se dolazi do Paralije.


SAT patrola: Kasandra - Kriopigi, Polihrono, Hanioti i Pefkohori

Ekipa redakcije SAT posetila je četiri turistička mesta poluostrva Kasandra - Kriopigi, Polihrono, Hanioti i Pefkohori.


SAT patrola: Kolima do Krfa i Lefkade

Cilj putovanja su ostrva Krf i Lefkada.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu