Lagomandra plaža na Sitoniji - opis plaže, cene, smeštaj u blizini
24/11/2022 Iskustva 0

Naši turisti plažu Lagomandra već godinama izdvajaju kao jednu od 5 najlepših plaža na Sitoniji.

Nalazi se 8 km od Neos Marmarasa, 14 km od Nikitija i ima lak pristup kolima priobalnim putem.


U pitanju je veoma lepa peščana plaža, sa mnogo prirodnog hlada koji stvara gusta borova šuma u zaleđu. Za posetioce je obezbeđen parking prostor koji se dobrim delom takođe nalazi u hladu. Zbog velike popularnosti plaže treba računati na gužvu, pogotovo u dane vikenda. 


More na Lagomandri je tirkizno-plavo, čisto i prozirno, sa mekanim peskom na obali, a krupnijim peskom na dnu i relativno brzim prelaskom u dubinu (na oko 5m od obale). Čista je i uređena sa svim sadržajima potrebnim za celodnevni boravak. Velika je i dostupna svima.


Plažu Lagomandra čine zapravo tri dela: centralni sa beach barom hotela i dva dela na obodima, južni i severni. U južnom i dužem delu obale Lagomandra (ka Neos Marmarasu), koji je i popularniji među našim turistima, postoje raznorazne mogućnosti za sportove na vodi, najam skutera, manjeg čamca ili kanua.


Organizovane beach barove u centralnom delu drže obližnji hoteli od kojih je najpopularniji Lagomandra Beach Hotel sa svim sadržajima, kao što su restoran, picerija, pool bar, ležaljke, suncobrani, prodavnica, bazen, beach bar.


Cena najma ležaljki i suncobrana ispred hotela Lagomandra beach iznosila je 10€ za komplet (kafa 3.5€, sok 4-5€, pivo 8€).


U severnom delu Lagomandre plićak je kraći i brže se dolazi do dubine, dok je more u južnom delu veoma plitko i idealno za decu. I na jednoj i na drugoj plaži možete postaviti svoje suncobrane i opremu.


Posetioci savetuju da na plaži planirate da ostanete duže kako ne biste propustili fantastičan zalazak sunca.


Kada je u pitanju smeštaj u blizini plaže Lagomandra naša preporuka je da ga potražite u Nikitiju ili Neos Marmarasu. Pogledajte sledeće linkove: Nikiti smeštaj i Neos Marmaras smeštaj.

Ponudu ostalih letovališta na Sitoniji pogledajte na: Sitonija apartmani i hoteli.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu