Nidri - Lefkada
19/12/2017 Tekst ažuriran 17/04/2023 Iskustva 0

Nidri, Lefkada je jedno od najpoznatijih letovališta, nakon grada Lefkasa, i zahvaljujući naglom turističkom razvoju sa savremenom infrastrukturom i uslugama koje zadovoljavaju i najzahtevnije goste, predstavlja referentnu tačku za mnoge posetioce ostrva Lefkada


Letovalište Nidri se nalazi oko 16 km južno od grada Lefkade i 20 km od Vasilikija. Nekada malo ribarsko selo danas je veoma popularno letovalište između ostalog i zato što većina izleta po Lefkadi i okolnim ostrvima kreće upravo odavde.


Nidri je smešten u prirodnom zalivu sa pogledom na ostrva Scorpios, Meganissi, Madouri, Heloni, Skorpidi i Sparti.


Na raspolaganju su povoljni apartmani i hoteli u Nidriju, moderni sadržaji, veliki broj restorana i barova u glavnoj ulici pored mora (sa grčkom, italijanskom, indijskom i kineskom kuhinjom), picerija i brze hrane, turističkih prodavnica...


Na magistrali postoje butici, desetine marketa otvorenih od 9h ujutru do ponoći (a nekada i duže), barovi koji su otvoreni do kasno u noć, rent a car agencije i drugi širok spektar aktivnosti. 


Nidri ima jednu banku i 4 bankomata sa kojih možete podizati gotovinu. U mestu postoje i dve doktorske ordinacije, a najbliža bolnica nalazi se u Lefkasu.


Jedna od najpoznatijih atrakcija Nidrija je poznati vodopad Dimosari, udaljen samo 4 km od mesta. 


Nidri je inače najudaljenije mesto od zapadne obale gde se nalaze najlepše plaže Lefkade. Zato ukoliko budete smešteni u Nidriju imajte na umu da će vam do zapadne obale biti potrebno najmanje 50 min automobilom u jednom pravcu.


Plaža Nidri

Plaža u Nidriju je duga i šljunkovita sa plitkom vodom i plavim morem. Na njoj se nalazi nekoliko barova i taverni u kojima možete iznajmiti ležaljke i suncobrane i popiti piće.


Ipak plaža u Nidriju je u rangu prosečnih plaža pa se zato i preporučuje kao alternativa u danima kada želite da se odmorite od obilazaka ostalih lepih plaža Lefkade.


Ako planirate da letujete na ovom predivnom ostrvu pogledajte kako se kreću cene apartmana, hotela i vila u tekstu Letovanje na Lefkadi: Kako da pronađete najpovoljniji smeštaj.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu