Koviou plaža na Sitoniji - iskustva, saveti, upozorenja, kako stići do plaže
23/11/2022 Tekst ažuriran 25/06/2023 Iskustva 0

Koviou plaža (Akti Koviou, kako je Grci zovu) je mala uvala između plaža Agios Ioannis i Kalogria, udaljena samo 5 minuta vožnje kolima od mesta Nikiti


Ova predivna plaža Sitonije ima sitni pesak i čisto i toplo tirkizno-plavo more. Postoji i plićak, voda je topla pa je plaža savršena i za porodice sa decom. Ako ujutru poranite i dođete među prvima, imaćete priliku da zauzmete i neki od skrivenih delova sa prirodnim hladom borova.


Koviou plaža je duga i dovoljno prostrana. Pri ulasku u more naići ćete na jedan kraći potez kamenja i oblutaka u vodi, ali odmah iza njega se nalazi savršeno peščano dno.


Levi deo obale je organizovan sa ležaljkama i suncobranima čiji se najam plaća, a pripadaju hotelu Makednos. Na ovom delu postoji toalet, a u okviru bara možete naručiti piće. Ukoliko želite da zauzmete ležaljke najbolje je da dođete oko 9:00 ujutru. Desni deo plaže je potpuno slobodan tako da možete da ponesete svoju opremu, piće, hranu i da uživate. Mnogi turisti preporučuju krajnji desni deo plaže ljubiteljima ronjenja.


Plaža Koviou ima tirkiznu boju mora najsličniju onom koja se viđa na plažama Orange beach, Kavourotripes Paradise, Armenistis...


Kako stići do plaže Koviou i gde parkirati

Do plaže možete stići putem koji iz Nikitija vodi ka Neos Marmarasu. Na Koviou ćete naići na prvoj levoj krivini iz pravca Nikitija.


Koviou se nalazi odmah ispod magistralnog puta i do nje se stiže spuštanjem niz blagu liticu u dužini od oko 50 metara. Međutim moramo da napomenemo da budete pažljivi jer se prostor za parkiranje nalazi odmah pored magistrale i to na prilično oštroj i nepreglednoj krivini. 


Na ovom mestu ima parking prostora za svega 20-tak automobila, a kako je interesovanje mnogo veće imajte u vidu i alternativni pristup plaži kroz hotelski kompleks Makednos.


Parking mesto može biti problem u top sezoni i vikendom kada dolazi dosta posetilaca. Zato je najbolje vreme da na plažu dođete ujutru ranije ili kasnije popodne kada ima manje ljudi - u tom slučaju zaista možete uživati u miru, plivanju i veoma lepim zalascima sunca.


Smeštaj u blizini plaže Koviou

Ukoliko želite da pogledate našu ponudu za smeštaj u blizini plaže Koviou i u mestu Nikiti koje joj je najbliže, to možete učiniti klikom na sledeći link: Nikiti letovanje i smeštaj.

Ponudu ostalih letovališta na Sitoniji pogledajte na: Sitonija letovanje.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.
 


 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu