TOP 5 najlepših plaža na Kasandri
29/03/2019 Tekst ažuriran 11/11/2020 Komentara 0

Poluostrvo Kasandra na Halkidikiju obiluje veoma lepim plažama koje su karakteristične po dugim peščanim prostranstvima i kristalno čistom  plavom moru, zbog čega su mnoge i nagrađivane Plavom zastavicom za svoje visoke standarde kvaliteta. 

Plaže na Kasandri su veoma raznovrsne po pitanju izgleda kao i usluga koje nude, tako da se zaista može pronaći neka za svačiji ukus. Mi ovaj put izdvajamo pet plaža čiju lepotu želimo da vam približimo.

1. Golden beach – Paliouri (Paljuri)

Kada se od Pefkohorija krene prema jugu poluostrva, nailazi se na plažu Golden beach. Golden beach je organizovana plaža sa sitnijim šljunkom, peskom i vrlo čistim morem, i posebno je popularna kod porodica sa decom. Na istom ovom potezu obale nalazi se i Xenia plaža ili Chrousso kako je još turisti nazivaju. 

More je ovde izuzetno prozirno, a plićak dugačak. Zaleđe plaže je prepuno borova tako da ima i dosta prirodne hladovine. Postoji i mogućnost za bavljenje različitim sportovima i aktivnostima na vodi. Ova plaža je veoma posećena, tako da se vrlo brzo stvori gužva, pa ako želite da zauzmete ležaljke najbolje je da malo poranite.

2. Posidi rt

Rt Posidi se nalazi na par kilometara udaljenosti od istoimenog mesta Posidi na jugozapadu Kasandre. To je peščani sprud koji zalazi u more, a zbog plime i oseke plaža često menja oblik. Voda je topla, bistra i prozirna, tirkizne boje, a pesak je veoma svetao, tako da ceo ambijent izgleda jako interesantno. Ovaj deo plaže nije uređen, tako da možete uživati u netaknutoj lepoti, ali ne zaboravite da ponesete svu opremu koja vam je potrebna za plažu. 

Zbog velikog rizika da se zaglavite u pesku, ne treba automobilom ići do kraja, već se parkirajte kilometar ranije i nastavite pešačenje do vrha spruda, što zbog nezgodnog hoda po pesku može potrajati i oko pola sata. Tu se nalazi i svetionik iz 19. veka koji je okružen malim cvetnim vrtom, kao i ostaci Posejdonovog hrama.

3. Sani beach

Ova plaža se nalazi u okviru raskošnog hotelskog kompleksa Sani Resort, a postoji i jedan manji deo ispred beach bara Anemos koji je slobodan za posetioce koji nisu gosti hotela. Turistima je omiljena zbog tirkizne vode, sitnog peska i dugačkog plićaka. Svuda duž plaže su beach barovi, a tokom večeri se održavaju i žurke. 

Van sezone je ulaz na plažu besplatan, ali tokom juna, jula i avgusta se plaća parking, suncobran i ležaljke, piće - sve posebno. Takođe, u okvira resorta postoje velike lepo uređene zelene površine, marina sa luksuznim jahtama, taverne, butici i razni drugi sadržaji, svi uglavnom namenjeni visokoplatežnim gostima. 

4. Kriopigi plaža

Kriopigi plaža se nalazi u blizini letovališta Kalitea, na oko 5 km udaljenosti. Plaža je zbog izuzetne čistoće više puta nagrađivana Plavom zastavicom. Prekrivena je sitnim i mekanim peskom, a more je kristalno bistro i tirkizno plavo.

Plaža poseduje sve što je potrebno od sadržaja, s obzirom da se na obali nalazi nekoliko kafića i restorana. Dostupne su ležaljke sa suncobranima, a na nekim mestima ima i prirodnog hlada.

5. Kalitea plaža

Kalitea je u poslednje vreme omiljeno letovalište mladih, pre svega zbog kombinacije predivne plaže i dobrog provoda. Plaža je posuta belim peskom, plićak je dugačak, a more je tirkizne boje, tako da je celokupni utisak kao da se nalazite na nekoj egzotičnoj destinaciji. Svud duž plaže su beach barovi, a često se organizuju i dnevne žurke. 

Ono što je važno napomenuti ukoliko ne dolazite automobilom jeste da put do plaže vodi preko velikog broja stepenica, tako da možda nije pogodna za malu decu, ali i ostale koji imaju problem sa kondicijom.


GRČKA - SMEŠTAJ - HALKIDIKI - KASANDRA
 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu